UPDATE: UDMR iese de la guvernare

Liderii UDMR, reuniţi la Târgu Mureş, vor oficializa sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), ieşirea de la guvernare, în condiţiile în care numărul celor care cred în actulul Guvern "s-a redus dramatic."
Kelemen Hunor (Epoch Times România)
Loredana Diacu
13.12.2014

UPDATE: Consiliul Reprezentanţilor Unionali a aprobat, cu mare majoritate de voturi, propunerea ca UDMR-ul să iasa de la guvernare, informează HotNews.

* * *

Liderii UDMR, reuniţi la Târgu Mureş, vor oficializa sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), ieşirea de la guvernare, în condiţiile în care numărul celor care cred în actulul Guvern "s-a redus dramatic":

"Azi (sâmbătă - n.r.) vom lua o decizie dacă vom ieşi sau nu de la guvernare. Ieşim din guvernare în urma unor concluzii, analize interne. (...) La începutul anului am decis să facem parte din coaliţia de guvernare cu Partidul Social Democrat. Pentru UDMR guvernarea nu poate fi un obiectiv, ci un mijloc şi nu putem decide pe principii politice. Majoritatea votanţilor noştri au susţinut practic participarea la guvernare. (...) Azi consider că a fost o decizie corectă.", a declarat Kelemen Hunor, citat de Hotnews.

"După aproape 9 luni de guvernare, Consiliul Permanent a făcut propunerea ca UDMR să iasă de la Guvernare. (...) S-a redus drastic numărul celor care mai cred în acest guvern, nu poţi guverna dacă nu eşti susţinut. Nu putem guverna ştiind că în doi ani putem risca să nu mai ajungem în Parlament. Şi fără noi guvernul are o majoritate.", a declarat Hunor, potrivit traducerii oficiale, transmite Agerpres.

Potrivit preşedintelui UDMR, decizia Consiliului Permanent de a propune ieşirea de la guvernare este o premieră şi vine ca urmare a faptului că Uniunea a înţeles mesajul transmis de electoratul maghiar care, în turul doi de scrutin a votat masiv cu Iohannis, în pofida faptului că liderii Uniunii îşi exprimaseră susţinerea pentru Ponta.

"Am considerat că ar fi bine să luăm această decizie luând în considerare sondajele de opinie. În turul al doilea datele arată că mai mulţi maghiari au participat, în ciuda faptului că niciun candidat român nu a avut niciun mesaj pentru etnicii maghiari. (...) Maghiarii în turul II au avut un vot de protest. S-a mişcat o masă de votanţi pe care niciun candidat maghiar nu i-a putut mişca, nu mai au încredere în noi, nu mai suntem credibili pentru ei. Ar trebui să înţelegem şi să fim cei care ne schimbăm", a arătat Kelemen Hunor.

Amintim în context că etnicii maghiari din România s-au mobilizat exemplar la cel de al doilea tur de scrutin, peste 400.0000 de persoane ieşind la urne pe 16 noiembrie în secuime şi votând majoritar cu Iohannis. În judeţele unde locuiesc preponderent maghiari, prezidenţiabilul ACL a înregistrat un scor uimitor de mare: în Harghita - 79,78%, Covasna - 77,95% şi în Mureş - 68,63%.

În urma acestor rezultate, pe 27 noiembrie, Kelemen Hunor, a anunţat, la Cluj, că formaţiunea sa va ieşi de la guvernare, urmând ca votul final să fie dat în cadrul CRU pe 13 decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor