UDMR indecis. Să rămână la guvernare sau să schimbe tabăra?

UDMR are pe agenda şedinţei de joi discuţii privind rămânerea la guvernare, precum şi analizarea rezultatului votului la alegerile prezidenţiale şi stabilirea unei strategii pentru perioada următoare, a anunţat Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii.
Kelemen Hunor (Epoch Times România)
Flori Mladin
25.11.2014

UDMR are pe agenda şedinţei de joi discuţii privind rămânerea la guvernare, precum şi analizarea rezultatului votului la alegerile prezidenţiale şi stabilirea unei strategii pentru perioada următoare, a anunţat Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii.

Cu toate că Hegedus Csilla a fost desemnată ministru al Culturii, preşedintele Hunor a afirmat că UDMR va discuta despre oportunitatea rămânerii la guvernare a formaţiunii politice din care face parte.

„Vom face o analiză şi, dacă guvernarea nu este pentru oameni, nu este pentru comunităţi, atunci nu are rost să stăm la guvernare, dacă nu poţi să aduci beneficii pentru oameni”, a susţinut liderul UDMR.

Totuşi, în şedinţa de săptămâna trecută, liderii UDMR au stabilit că vor rămâne la guvernare. „În acest moment nu se pune problema schimbării Guvernului său a majorităţii”, afirma Kelemen Hunor.

Posibile negocieri cu PNL

Fostul preşedinte al UDMR, Marko Bela, a declarat luni, pentru RFI, că săptămâna aceasta Uniunea va discuta, de principiu, despre posibilitatea formării unei alte majorităţi parlamentare cu noul PNL, adăugând că după cunoştinţele sale nu au existat astfel de "tatonări".

Întrebat dacă Uniunea ar fi dispusă să discute cu noul PNL despre formarea altei majorităţi parlamentare, fostul lider UDMR a replicat: "Vom discuta acest lucru probabil deja săptămâna aceasta, când se va întruni conducerea UDMR, dar probabil că numai în principiu, fiindcă după cunoştinţele mele nu au existat astfel de tatonări".

Reamintim că la alegerile prezidenţiale electoratul maghiar a votat masiv cu Klaus Iohannis, în judeţele Covasna, Harghta şi Mureş înregistrându-se procente în jur de 70 - 79% în favoarea candidatului liberal.

Preşedintele Hunor sublinia că deşi UDMR nu caută pretexte pentru a pleca de la guvernare, va analiza care a fost motivaţia care a stat la baza votului electoratului maghiar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor