Victor Ponta: "Prefer să fac parte dintr-o echipă care câştigă, decât să fiu căpitanul unei echipe care pierde"

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că nu ştie dacă va mai candida la şefia Partidului Social Democrat, spunând că preferă să facă parte dintr-o echipă care câştigă, decât să conducă o echipă care pierde.
Loredana Diacu
05.12.2014

alte articole

Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.12.2014

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că nu ştie dacă va mai candida la şefia Partidului Social Democrat, spunând că preferă să facă parte dintr-o echipă care câştigă, decât să conducă o echipă care pierde.

„Încă nu ştiu dacă voi candida eu, ca să pot să am contracandidat. Prefer să fac parte dintr-o echipă care câştigă, decât să fiu căpitanul unei echipe care pierde”, a declarat premierul Victor Ponta, citat de postul B1 TV.

„Este vorba despre capacitatea PSD de a înţelege că votul din 16 noiembrie are o semnificaţie mai largă. Trebuie făcute schimbări în toate partidele. PSD trebuie să dovedească că s-a desprins de trecut, de comunism. Dacă rămânem ca azi, nu cred că PSD are un viitor. Dacă vom învăţa din greşeli, în 2016 îi vom bate pe cei de la PNL”, a mai adăugat liderul PSD.

De asemenea, premierul a mai susţinut că este dispus să renunţe la funcţia de premier dacă Iohannis va dori să nominalizeze un alt prim-ministru din actuala majoritate parlamentară.

„Niciun guvern nu merge fără o majoritate parlamentară. Obligaţia mea e să conlucrez cu preşedintele ales, Klaus Iohannis”, a adăugat premierul la ieşire. Întrebat dacă ia în calcul un alt Guvern PSD, Ponta a răspuns: „Sigur că da, dar e o discuţie cu noul preşedinte, nu cu domnul Băsescu”.

Declaraţiile premierului vin la o zi după ce şeful statului a criticat "frenezia" lui Ponta de a forma un nou guvern în jurul său şi l-a caracterizat drept un "bolovan de piciorul României", un personaj complet discreditat nu numai în România, ci şi în interiorul Uniunii Europene.

Nu doar şeful statului l-a caracterizat pe Ponta drept "bolovan". Un apelativ identic a folosit şi Mircea Geoană vorbind despre fostul său coleg. Exclus din partid în urma unei execuţii publice menite să cosmetizeze imaginea publică a PSD după alegerile prezidenţiale, Geoană l-a descris pe Ponta drept "un bolovan care atârnă de şansele de reinventare ale PSD", care "ţine prizonier" partidul şi viitorul acestuia, acuzând că dacă premierul va continua să "se agaţe" de putere va provoca un dezastru la alegerile din 2016.

În ceea ce priveştea acuzaţia de comunism de care "PSD trebuie să dovedească că s-a desprins", reamintim că premierul a contribuit personal la clădirea acestei reputaţii a partidului său, prin apetenţa pentru relaţiile cu guvernul comunist de la Beijing şi, nu în ultimul rând, prin osanalele aduse Partidului Comunist Chinez, entitate care, de-a lungul ultimei jumătăţi de veac, s-a făcut responsabilă de moartea a 60 - 80 de milioane1 de chinezi nevinovaţi, lăsând în urmă familii distruse.

"România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi admiră Partidul Comunist Chinez pentru modul în care a condus poporul chinez pe calea socialistă", a declarat Victor Ponta pe 2 septembrie 2014, în timpul întâlnirii cu preşedintele chinez Xi Jinping, lăudând unicul partid din lume acuzat că de persecuţia propriilor cetăţeni şi de recoltarea de organe pe viu de la prizonieri de conştiinţă, Falun Gong.

Note:

1. Cartea "Nouă comentarii despre Partidul Comunist", Comentariul 7: Despre istoria omorurilor în Partidul Comunist Chinez http://epochtimes-romania.com/news/comentariul-7-despre-istoria-omorurilor-in-partidul-comunist-chinez---7

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor