UDMR out, PPDD in. Partidul "domnului Dan" nu vrea să scape ocazia de a intra la guvernare

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu (Epoch Times România)

La scrut timp după ce conducerea UDMR a anunţat că intenţionează să iasă din coaliţia de guvernare, PP-DD a transmis că nu vrea să scape unele funcţii în guvernul premierului Victor Ponta care vor deveni vacante, motiv pentru care începe demersurile pentru a participa direct la guvernare, potrivit Hotnews.

"Vom demara discuţii cu Partidul Social Democrat, partenerul cu care avem în derulare un acord politic la nivel local, parlamentar şi guvernamental, precum şi cu ceilalţi membri ai arcului de guvernare pentru oficializarea demersului legitim al PP-DD", au afirmat reprezentanţi ai formaţiunii lui Dan Diaconescu.

"Partidul Poporului - Dan Diaconescu a luat act de decizia UDMR de a părăsi guvernarea naţională şi îşi reafirmă poziţia exprimată în primăvara acestui an, de a participa direct şi responsabil la procesul de guvernare, însă fără prezenţa asociaţiei culturale cunoscută sub numele de UDMR", se arată în comunicatul de presă transmis joi de biroul de presă al PP-DD, intitulat "În sfârşit, după 25 de ani, România va avea un Guvern 100% românesc".

Concluzia PPDD este: "numai PP-DD scapă guvernarea de UDMR!".

Conducerea UDMR recomandă ieşirea de la guvernare

Kelemen Hunor a afirmat joi că UDMR a înţeles mesajul electoratului, respectiv că Uniunea trebuie să se întoarcă către alegători. Potrivit datelor de la alegerile prezidenţiale, între 70% şi 79% din electoratul maghiar din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, a votat în favoarea preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

"Am înţeles mesajul electoratului nostru: trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noştri, către maghiarii din România care ne-au susţinut în momentele grele, dificile, în special când am intrat în coaliţia de guvernare", a afirmat preşedintele UDMR.