Un număr mare de tancuri americane sunt în drum spre graniţa NATO

Tanc american M1A2 Abrams (military.com)
D.B.
11.01.2023

Un număr mare de tancuri şi vehicule militare ale armatei americane au început să sosească miercuri în portul olandez Vlissingen, înainte de a se îndrepta spre Polonia şi Lituania, ca parte a eforturilor de consolidare a flancului estic al NATO, potrivit Reuters.

"Sunt aproximativ 1.250 de echipamente militare care sosesc în acest port", a declarat colonelul Robert Kellam, care supraveghează operaţiunea din partea SUA.

Printre echipamente se numără tancuri M-1 Abrams şi vehicule de luptă Bradley de la Brigada a 2-a de luptă, Divizia 1 Cavalerie, din Fort Hood, Texas.

Forţele armate olandeze ajută la securitatea maritimă şi păzesc zona portuară unde vehiculele vor fi adăpostite înainte de a continua spre est.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, NATO şi-a întărit grupurile de luptă în statele de la Marea Baltică, în nord, până la Marea Neagră, în sud.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor