Un grup de supraveghere acuză FBI că ascunde înregistrări despre tentativa de asasinare a lui Trump

Agenţi FBI. (Joe Raedle/Getty Images)
Redacţia
20.08.2024

Un important grup de supraveghere susţine că FBI ascunde înregistrări referitoare la coordonarea sa cu Secret Service în cadrul mitingului în timpul căruia un asasin a încercat să-l ucidă pe Donald Trump, potrivit Modernity News.

FBI a invocat excepţia 7(A) de la FOIA pentru a proteja procedurile de aplicare a legii în curs de desfăşurare, legate de incidentul din 13 iulie din Butler, Pennsylvania, când atacatorul Thomas Crooks a reuşit să tragă asupra lui Trump, deşi fusese observat având un comportament suspect cu câteva ore înainte.

Judicial Watch a trimis o cerere FOIA pe 26 iulie, solicitând FBI-ului să prezinte toate documentele relevante referitoare la pregătirea şi coordonarea sa cu Secret Service pentru mitingul lui Trump. Cu toate acestea, FBI a blocat accesul la aceste informaţii, lăsând fără răspuns întrebările legate de întârzierea în neutralizarea lui Crooks înainte de atac.

„De ce FBI ascunde înregistrările privind eşecurile sale şi ale Secret Service în protejarea lui Trump? Administraţia Biden-Harris muşamalizează tentativa de asasinare a fostului preşedinte Trump”, a spus preşedintele Judicial Watch, Tom Fitton.

Jurnalista Sharyl Attkisson a comentat că „refuzul FBI de a face publice aceste înregistrări ridică îngrijorări serioase”.

Deşi motivul împuşcăturii încă nu este cunoscut, incidentul a dispărut aproape complet de pe prima pagină a ziarelor într-o singură lună. Senatorul Ron Johnson, care prezidează comisia ce supraveghează ancheta privind tentativa de asasinare a lui Donald Trump, a avertizat că FBI-ul nu poate fi de încredere în această anchetă.

„Nu am încredere în FBI să facă această anchetă, sincer”, a declarat Johnson, răspunzând la afirmaţiile directorului adjunct al FBI, Paul Abbate, potrivit cărora federalii au descoperit comentarii postate de atacatorul Thomas Crooks care susţineau „teme antisemite şi antiimigraţie”.

Săptămâna trecută, a fost dezvăluit faptul că trupul lui Crooks a fost incinerat la doar 10 zile după tentativa de asasinat, ceea ce a determinat unele persoane să susţină că aceasta ar putea face parte dintr-o încercare de a ascunde dovezi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor