Tatăl fetei ucise de Vlad Pascu la 2 Mai: Vreau să-i văd ochii. Dacă are vreo remuşcare

Vlad Pascu (Facebook.com)
Andrei Popescu
23.05.2024

Cătălin Dragomir, tatăl tinerei ucise de Vlad Pascu în accidentul mortal de la 2 Mai, a declarat joi, la Judecătoria Mangalia, unde are loc un nou termen în proces, că vrea să se uite în ochii celui care i-a omorât copilul, să vadă dacă are vreo remuşcare. În plus, bărbatul a spus că vrea ca noua judecătoare din dosar să judece corect şi să se aplice legea.

“Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul. Nu ştiu dacă merită să îi transmit ceva. Nu, sincer, nu cred că merită. Absolut nimic. Dar vreau să-l văd în ochi. Vreau să-i văd ochii. Dacă are vreo remuşcare, dacă... orice”, a precizat tatăl victimei, citat de News.ro.

De asemenea, Cătălin Dragomir a afirmat că nu doreşte ca procesul să fie reluat de la zero, după recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, ci, printre altele, să se schimbe încadrarea:

“Nu neapărat. Probele sunt depuse la dosar. Vreau să judece corect şi să se aplice legea, să se schimbe încadrarea, să nu-i mai spună avocaţii familiei Pascu, că nu pot să spun că ăsta micu are el avocaţii, nu, familia Pascu, ca să ne înţelegem, da? Să nu-i mai spună judecătoarei sau cine o fi magistrat, ‘Vedeţi că dacă schimbaţi se bate cap în cap cu nu ştiu ce articol şi aşa mai departe’. Şi haideţi să ne reamintim că am spus-o de multe, de multe ori, n-a fost de vină doar doamna Ancuţa, că eu nu pot să-i spun judecător persoanei respective, şi doamna procuror, care am înţeles că era prin concediu, să vedem dacă apare”.

Judecătoarea Popoviciu s-a transferat de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa. Marţi, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea ei de a se transfera la altă instanţă. Ea va activa de la 1 iunie la Judecătoria Constanţa, conform deciziei CSM.

Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea din funcţie a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu din cauza mai multor secvenţe controversate din timpul judecării speţei Pascu, însă Consiliul Superior al Magistraturii a respins, în 24 aprilie, această propunere.

Vlad Pascu şi-a recunoscut faptele, iar judecătoarea din Mangalia a acceptat procedura simplificată în tragedia de la 2 Mai. Judecătoarea este cea care a întrebat la primul termen de judecată dacă una dintre victimele ucise de Pascu este în sală, fapt care a stârnit un val de revoltă publică. Inclusiv ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a reacţionat spunând că efectiv “a paralizat” când a citit relatările despre atitudinea judecătoarei din Mangalia.

În acest dosar, părinţii victimelor solicită o majorare a pedepsei prin schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor