Mandat european de arestare pentru Mario Iorgulescu, într-un dosar de sechestrare de persoane

Mario Iorgulescu si tatal sau
Loredana Diacu
23.06.2024

Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis un nou mandat european de arestare, într-un dosar de sechestrare de persoane în care acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

„În cursul acestei zile, 21 iunie 2024, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii şi un mandat european de arestare pe numele unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, pentru care a fost condamnat, de către aceasta, în anul 2018, la o pedeapsă de 3 ani închisoare. Prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul SIRENE, Poliţia Română a notificat omologii italieni pentru executarea mandatului european de arestare, astfel încât persoana să rămână sub controlul autorităţilor”, a transmis Poliţia Română.

Mandatul a fost emis de Judecătoria Sectorului 3 la o zi distanţă după ce tânărul a scăpat de condamnarea din dosarul accidentului mortal pe care l-a provocat în 2019, sub influenţa alcoolului şi drogurilor, procesul respectiv urmând să se reia.

În dosarul de sechestrare de persoane, Mario Iorgulescu a fost acuzat că, alături de alţi inculpaţi, l-ar fi sechestrat şi bătut pe un tânăr care le-a împrumutat bani şi i-a cerut înapoi.

Iorgulescu a fost reţinut de procurori în 2026, însă ulterior a fost eliberat. Tânărul a plecat apoi în Italia, invocând necesitate unor presupuse tratamente medicale şi nu s-a mai întors de acolo. Între timp, a fost condamnat şi pentru uciderea unei persoane în timp ce conducea drogat. Autorităţile române nu au reuşit să îl aducă în ţară. S-a reuşit însă reluarea rejudecării procesului în baza unei decizii pronunţate de un complet de judecători din care face parte şi controversata Lia Savonea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor