Tăriceanu premier al României, o nouă manipulare a partidului-stat

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Decizia de refacere a Uniunii Social Liberale este foarte clară, a declarat vineri, la Suceava, prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, explicând că, în virtutea acestui deziderat Călin Popescu Tăriceanu va deveni noul premier al României, după ce el, Ponta, se va fi ales la Cotroceni.

„Decizia de refacere a USL şi a principiilor sale care spuneau că un partid are preşedinte, un partid are primul-ministru este foarte clară, iar din acest motiv, pentru că liberalii în acest moment sunt reprezentaţi de către domnul Călin Popescu Tăriceanu, domnia sa va fi propunerea de prim-ministru”, a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Reamintim că după ce parte din presă şi societatea civilă au tras numeroase semnale de alarmă arătând pericolul acaparării de către PSD a tuturor instituţiilor puterii în stat, respectiv Guvern (condus de PSD), Parlament (dominat de PSD) şi Preşedinţie, social democraţii s-au apărat de aceste acuze declarând că vor alege un premier non-PSD.

Modul în care PSD-ul a decis însă să "rezolve" problema numirii unui premier non-PSD, desigur, în ipoteza că Ponta chiar devine preşedinte, marcând reîntoarcerea la o Românie condusă de un partid-stat, este cel puţin discutabilă având în vedere personajul ales.

Călin Popescu Tăriceanu, numit şef al Senatului de către Victor Ponta şi PSD a făcut tot posibilul să dezbine Partidul Naţional Liberal. După ce a eşuat în demersul de a prelua conducerea PNL în momentul de cumpănă când Crin Antonescu a decis ieşirea de la guvernare şi din USL, Tăriceanu a anunţat înfiinţarea propriului său partid, în care urmau să vină cei nemulţumiţi de ieşirea din USL, cu pierderea aferentă a puterii şi privilegiilor aferente.

Pe Tăriceanu nu l-au urmat însă decât puţini liberali şi încă din categoria celor cu probleme. Alături de viitorul potenţial premier au venit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, susţinător al exploatărilor de la Roşia Montană, obligat să demisioneze din funcţie în urma unei declaraţii cinice prin care acuza statul că dă bani pentru tratamentul HIV în loc să pună Shakespeare în operă, Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor cu dosar de corupţie pe rol la DNA, fostul ministru de Interne, Radu Stroe, cel ce a trimis jandarmii la Pungeşti unde a instaurat un stat poliţienesc, Daniel Chiţoiu, fost ministru al Economiei, acuzat că ar fi în spatele ordonanţei guvernamentale ce gira corupţia de la ASF, şi Sorin Ilieşiu, dat afară din PNL după ce le-a cerut colegilor să-l trădeze pe Antonescu pentru a-l numi conducător al partidului pe Tăriceanu.

Departe de a fi adevăratul partid liberal, aşa cum afirmă Ponta, formaţiunea politică a lui Călin Popescu Tăriceanu este practic un mic partid de apartament din Braşov înfiinţat de un afacerist condamnat la închisoare, partid pe care, potrivit unor surse citate de Realitatea, fostul liberal l-a cumpărat cu bani primiţi de la Sebastian Ghiţă, deputat PSD, fondator al postului România TV şi bun prieten al premierului Ponta.

În atari circumstanţe, un tandem Victor Ponta preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu premier, conturează tabloul sumbru al unei ţări conduse de un partid-stat, unul ai cărui membri de frunte, de la "preşedinte" la premier, au toate motivele să-şi dorească o lege a amnistiei şi graţierii pentru ei şi apropiaţii lor, de la baroni locali la "tata-socru" urmărit penal în dosarul retrocedărilor de păduri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii