Gabriela Firea: PSD doreşte o dezbatere între Victor Ponta şi Iohannis

Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele
Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, vineri dimineaţă, pentru Mediafax, că PSD a confirmat pentru vineri, ora 13.30, întâlnirea staff-urilor de campanie ale prezidenţiabililor Victor Ponta şi Klaus Iohannis pentru stabilirea dezbaterilor între cei doi candidaţi.

"Noi am confirmat întâlnirea staff-urilor pentru azi, la ora 13.30, la sediul USL. ACL propusese la sediul PNL. La ora 12.00 se va şti exact şi componenţa delegaţiei", a declarat Firea.

Firea a mai afirmat că PSD doreşte o dezbatere între Victor Ponta şi Klaus Iohannis: "Noi ne dorim în mod real o dezbatere între Victor Ponta şi Klaus Iohannis la televiziuni private şi/sau în alt loc, pe principiul deontologiei şi echidistanţei jurnalistice". Reamintim că Firea l-a acuzat recent pe Iohannis că nu este un om complet fiindcă nu a crescut copii şi a lansat afirmaţii echivoce şi fără nicio dovada vizând o posibilă implicare a primarului Sibiului în adopţii de copii pentru trafic de organe.

Purtătorul de cuvânt al social democraţilor a mai spus că se aşteaptă oferta concretă a Institutului pentru Politici Publice, pentru o dezbatere între cei doi candidaţi la Preşedinţie: "Aşteptăm cu interes oferta concretă a IPP - format, moderatori, timp de emisie, loc".

Reamintim că IPP i-a adresat o invitaţie la dezbateri lui Victor Ponta şi înainte de primul tur de scrutin. Prezidenţiabilul PSD şi-a condiţionat însă participarea la o dezbatere cu principalii săi contracandidaţi de prezenţa tuturor celor 13 prezidenţiabili, deziderat ce s-a dovedit imposibil de pus în practică. Atât Călin Popescu Tăriceanu, persoană alături de care Victor Ponta vrea să refacă USL, cât şi Vadim Tudor (care îl susţine pe Ponta în turul 2) şi Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, partid aflat la guvernare alături de premierul Ponta au declinat invitaţia IPP.