Socrul lui Ponta lansează un nou atac la naţionalitatea şi religia lui Iohannis

Ilie Sârbu
Ilie Sârbu (Epoch Times România)

Comentând alianţa pentru susţinerea candidaturii lui Victor Ponta încheiată între UNPR-ul aflat la guvernare şi PRM, partidul lui Vadim Tudor, cunoscut pentru excesele sale xenofobe, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, a caracterizat această alianţa drept firească.

Totodată, Sârbu a valorificat ocazia pentru a repune pe tapet principalele leitmotive electorale ale PSD şi anume că Iohannis nu este ortodox şi nici român, deşi născut în România (spre deosebire de ginerele său care întruneşte cele două atribute):

"Această alianţă care s-a făcut între UNPR şi PRM e o alianţă electorală, care era până la urmă firească. Îl vedeaţi dvs. pe domnul Vadim Tudor să voteze cu domnul Klaus Iohannis? În primul rând că nu e ortodox şi ştiţi bine ca domnul Vadim Tudor e un ortodox practicant. După aceea, faptul că nu e român", a declarat Sârbu, în cadrul unui interviu acordat RFI.

Mai mult, liderul senatorilor PSD, pe numele căruia senatorul Valer Marian a depus o plângere penală pe motiv că în timpul revoluţiei din 1989, în calitatea sa de preot ortodox (şi colaborator al Securităţii) a închis şi a baricadat uşile Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Timişoara, astfel că aceia care încercau să se salveze în catedrală, au căzut (şi murit) seceraţi de gloanţe, a mai afirmat că Victor Ponta nu este în situaţia să respingă ceva:

"Nu e în situaţia în care să respingă ceva. Nici nu e corect, el se pregăteşte să fie preşedintele tuturor românilor. El va trebui să aibă dialog şi cu Vadim Tudor şi cu Dan Diaconescu şi cu domnul Iohannis, dacă, sigur, va ajunge el preşedinte şi cu doamna Macovei şi cu doamna Udrea. Aşa e un adevărat preşedinte", a mai afirmat Sârbu.

Reamintim că Victor Ponta, "preşedintele care uneşte", potrivit sloganurilor de pe afişele sale electorale, a declarat imediat după turul 1 că el nu îi poate reprezenta în turul 2 pe votanţii Monicăi Macovei (respectiv 4,4% dintre români), afirmând că fosta sa contracandidată (greco-catolică dar "totuşi" româncă) este un fel de Statul Islamic:

"Monica Macovei e un fel de Statul Islamic în România", a afirmat Ponta despre fostul ministru al Justiţiei, unul din cei mai activi promotori ai luptei anti-corupţie.

Statul Islamic este una din cele mai crude organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, a cărei sângeroasă reputaţie se bazează, "printre altele", pe faptul că-şi decapitează inamicii.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne