Când au devenit guvernele atât de ridicole?

"Marea resetare"
"Marea resetare" (Global Governance Project)
Jeffrey A. Tucker
20.12.2023

Două sute de persoane care pretind că vorbesc în numele a miliarde de alte persoane, pentru că au un titlu asociat cu un post guvernamental şi sunt implicate în Organizaţia Naţiunilor Unite, afirmă că planeta trebuie să renunţe la combustibilii fosili, adică la petrol, gaze şi cărbune.

Oh, sigur. Dacă acest lucru se va întâmpla, iar lumea va deveni cu adevărat întunecată, pe măsură ce ne întoarcem înapoi cu sute de ani în progres, va fi un infern. Aceşti oameni importanţi care au fost de acord cu acest lucru vor fi de mult timp înglodaţi, iar conturile lor bancare vor fi pline de răsplăţi de diferite feluri. Nimeni nu-şi va asuma responsabilitatea. Nu este doar un complot împotriva progresului, este un complot împotriva celor mai sărace naţiuni ale lumii.

Citiți și Rothschild vrea o fuziune între corporaţii, guverne şi AI pentru a "salva capitalismul"

Cel mai probabil, aceasta este mai degrabă o vrăjeală de relaţii publice.

Nu că nu va fi dăunător, dar 2023 nu este 2013, când oamenii erau mai naivi în legătură cu acest subiect.

Acum suntem foarte conştienţi de imposibilitatea de a păstra ceva care să se apropie de civilizaţie atât timp cât ei spun că trebuie să renunţăm la utilizarea lor.

Toată această scenă este atât de ridicolă încât este greu de înţeles. Planificarea centrală nu a funcţionat niciodată la niciun nivel de guvernare. Cu siguranţă, nu a funcţionat pentru guvernele globale care lucrează împreună. Şi nu a fost niciodată experimentată pentru un întreg sector ca acesta, cu atât mai puţin pentru cel mai important sector, şi anume cel care ne furnizează energia care alimentează civilizaţia însăşi.

Cum îşi imaginează aceste creaturi că ştiu cu siguranţă cum să alimenteze cel mai bine planeta? În imaginaţia lor febrilă, ele evocă o lume condusă de brize şi raze de soare, mai degrabă decât de energia pe care ne-o oferă Pământul însuşi. Ei ştiu că planurile lor sunt mai bune, deoarece susţin că petrolul, gazele şi cărbunele provoacă schimbări climatice catastrofale, chiar dacă mulţi dintre marii oameni de ştiinţă ai lumii spun că această afirmaţie este o prostie.

Bineînţeles, ei obişnuiesc să ignore orice dezacord. Iar presa mondială nu suflă niciun cuvânt despre numeroşii critici care există. Se presupune că trebuie doar să ne prefacem că "ştiinţa este stabilită" şi să nu punem la îndoială nimic din ea.

Dar am mai fost aici înainte, cel mai recent cu COVID-19.

Citiți și Globaliştii propun şocul financiar şi controlul climatic doar pentru a lansa "Marea Resetare" [BIRCH GOLD GROUP]

Organizaţia Naţiunilor Unite, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi toate guvernele din lume, cu excepţia câtorva, ne-au spus că singura modalitate de a învinge un agent patogen invizibil de acolo era să dăm guvernului controlul total asupra vieţilor noastre.

Asta a însemnat izolare obligatorie şi sfârşitul libertăţii religioase şi educaţionale, la care se adăugau lucruri absurde, cum ar fi să stai la doi metri de ceilalţi.

Aceasta a fost o altă strategie guvernamentală strălucită. A eşuat şi a provocat daune masive. Apoi au spus că ar trebui să ne injectăm cu toţii cu acest vaccin pe care l-au inventat cu banii contribuabililor, exonerând în acelaşi timp producătorii de vaccinuri de orice responsabilitate. S-a dovedit că vaccinul nu a oprit de fapt infecţia, în ciuda promisiunilor, şi nu a oprit răspândirea, în ciuda promisiunilor. Ei şi-au menţinut mandatele oricum. Milioane de oameni şi-au pierdut locurile de muncă.

Acţiunile principalelor companii de vaccinuri sunt acum în criză, în condiţiile în care cererea s-a prăbuşit în întreaga lume. Întregul episod este unul dintre cele mai ruşinoase din istoria farmacologică, până la punctul de a discredita chiar vaccinurile.

Aceasta este cea mai recentă experienţă a noastră cu "ştiinţa guvernamentală". Acum chiar se aşteaptă să îi credem când spun că vor controla clima globală prin controlul modului în care consumăm energie? Este atât de arogant, atât de putred, atât de lipsit de orice credibilitate.

Şi totuşi, ei merg mai departe cu aceste declaraţii "măreţe". Nici unul dintre semnatari nu va fi tras la răspundere dacă ceva nu merge bine. Vor fi demult plecaţi din funcţie.

Citiți și Acoliţii Forumului Economic Mondial şi inteligenţa artificială. Schwab: Cine o stăpâneşte va deveni stăpânul lumii

Observaţi, de asemenea, cum ţintesc principala cale prin care obţinem energie electrică, care este cărbunele. Elitele s-au străduit din greu să ne forţeze pe toţi să trecem de la maşinile pe benzină la cele electrice, pe motiv că acestea sunt mai bune pentru mediu. Acest lucru este cel puţin contestat. Ceea ce nu este în discuţie este faptul că şi cărbunele se află pe lista mineralelor care nu mai trebuie prelucrate.

Am ignorat mai mult sau mai puţin întreaga problemă a încălzirii globale, modificată ulterior în incontestabila schimbare climatică, timp de decenii. Am crezut cu adevărat că este o chestiune ştiinţifică şi că nu sunt calificat să mă pronunţ, deoarece nu am pregătire în climatologie. Este exact ceea ce vor ei să ne facă să credem.

Experienţa COVID-19 a scos la iveală această şarlatanie. Este acelaşi model: Inventaţi un dezastru iminent şi cumpăraţi o gaşcă de intelectuali şi oameni de ştiinţă din universităţi care depind de subvenţiile guvernamentale şi ale fundaţiilor. Să fie clar că toţi banii merg către o singură parte, iar dizidenţii să fie daţi drept exemplu şi să fie alungaţi din profesie. Apoi convingeţi mass-media să se alăture liniei dominante.

Mai este încă un pas: Încorporaţi o grămadă de angajaţi legaţi de guvern la companiile de social media pentru a-i dezobişnui pe sceptici şi a promova propaganda. În acest fel, cei care nu sunt de acord sunt marginalizaţi din punct de vedere profesional şi social. De asemenea, sunt împroşcaţi cu tot felul de etichete ideologice, cum ar fi de dreapta, deplorabili şi altele mai rele.

Citiți și Davos îşi face planuri pentru următoarea pandemie. Sugerează infrastructuri digitale naţionale pentru a urmări vaccinarea

Este o schemă elaborată, aparent greu de realizat. Dacă mi-ai fi spus despre complot acum câţiva ani, aş fi spus că sunt prea multe piese în mişcare şi, cu siguranţă, nu poate funcţiona aşa. Dar urmărind modul în care s-a desfăşurat capcana COVID-19, acum sunt convins că este posibil ca clasa conducătoare să încerce măcar toate acestea.

Citirea cărţii lui Klaus Schwab "Marea resetare" m-a lămurit cu privire la ceea ce se întâmplă cu adevărat. Întreaga schemă de eliminare treptată a "combustibililor fosili" (am pus asta în ghilimele pentru că nici măcar nu este evident că se referă la produsele petroliere) este de fapt doar o mare stratagemă pentru ca o nouă clasă de capitalişti să facă bani dintr-o mare tranziţie industrială. Jos cu vechea clasă conducătoare şi sus cu cea nouă.

Toţi aceşti oameni au investit acum puternic în panouri solare şi turbine eoliene, care speră că toate vor fi împinse cu ajutorul "investiţiilor guvernamentale în infrastructură".

Cu alte cuvinte, este un aranjament industrial, nu chiar un plan de salvare a planetei. Odată ce vedeţi asta, restul devine foarte evident. Aceşti oficiali guvernamentali care s-au înscris cu marea provocare a unei tranziţii energetice speră să fie de partea bună a unui nou val al profiturilor. Nu este nimic mai mult sau mai puţin decât atât.

Citiți și Capitalismul participativ al World Economic Forum este doar un fascism global cu alt nume

Îmi place să cred că suntem cu toţii mai puţin naivi decât am fost odată. Ce putem face pentru a opri acest lucru este o altă problemă. Mecanismele pe care le avem în vigoare în acest moment sunt lucruri precum lobby-ul şi votul, dar acestea par mai deficitare ca niciodată. Acestea fiind spuse, este pur şi simplu de necrezut că o clasă conducătoare globală poate scăpa cu acest plan măreţ dacă majoritatea populaţiei lumii nu are încredere în guvernele lor şi nu crede în această propagandă. Se pare că acesta este cazul.

Cu alte cuvinte, aceşti oficiali vorbesc din punctul lor de vedere şi al intereselor industriale pe care le reprezintă, dar în realitate nu vorbesc pentru nimeni altcineva. Vor scăpa cu asta? Bănuiesc că nu. Reputaţia celor mai multe guverne din lume este complet distrusă, probabil pentru o generaţie sau două.

Citiți și Covid-19: Un univers de întrebări în vremuri de înşelăciune universală [Off Guardian]

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor