Stelian Ion, după invalidarea candidaturii Dianei Şoşoacă: Nu suntem cumva în faţa unui atac periculos la adresa democraţiei?

Stelian Ion (Captura video)
Ana Ion
05.10.2024

Fostul ministru USR al Justiţiei, Stelian Ion, cere ca judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Şoşoacă să prezinte clar şi în detaliu motivele pentru care au luat această decizie.

"Riscul ca decizia CCR să fie văzută ca un amestec politic pentru înlăturarea unui candidat de pe culoarul extremist pentru a-i face loc altui candidat extremist este real." atrage atenţia fostul ministru.

Redăm poziţia lui Stelian Ion:

"Respingem cu toţii opiniile extremiste, pro-ruse şi antioccidentale ale Dianei Şoşoacă, dar sunt acestea motive constituţionale de a-i interzice să candideze? Dacă CCR i-a luat dreptul să candideze pentru opiniile extremiste, nu ar trebui să îi interzică şi lui George Simion candidatura?

Nu suntem cumva în faţa unui atac periculos la adresa democraţiei?

Într-o astfel de situaţie discutăm despre principii şi drepturi democratice, precum dreptul de a fi ales, nu despre o persoană anume.

Există câteva condiţii legale pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a putea candida şi doar încălcarea acestora poate duce la interzicerea unei candidaturi.

Riscul ca decizia CCR să fie văzută ca un amestec politic pentru înlăturarea unui candidat de pe culoarul extremist pentru a-i face loc altui candidat extremist este real.

Ştim cu toţii că lui Ciolacu i-ar conveni un tur doi cu auristul Simion, dar pentru a ajunge în acest scenariu trebuie să obţină voturi în mod democratic, nu să fie puşi în arenă prin interpretări ale Constituţiei.

Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR, pentru că suntem în punctul în care democraţia noastră se duce de râpă din cauza interferenţelor politice şi a modului în care unii judecători CCR au rămas legaţi de partidele din care au făcut parte sau de politicienii care i-au propus”. transmite Stelian Ion într-un comunicat de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor