Autorul tentativei de jaf armat de la BCR Iaşi a fost prins

Pistol (Pixabay)
Ana Ion
05.10.2024

Poliţiştii ieşeni l-au prins pe autorul tentativei de jaf armat de la BCR Iaşi. Bărbatul, pe nume Iulian D., are 37 de ani şi este din judeţul Suceava. El a fost depistat pe raza judeţului în care locuieşte, fiind pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară.

„În urma unui complex de activităţi investigativ-operative desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi, s-a reuşit identificarea autorului tâlhăriei calificate din data de 26.09.2024, de la o agenţie bancară din municipiul Iaşi, fiind vorba de un bărbat, de 37 de ani, din judeţul Suceava.

Astfel, în cursul zilei de 04 octombrie a.c., poliţiştii au depistat persoana în cauză, pe raza judeţului Suceava, fiind pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul urmând să fie condus la audieri la sediul IPJ Iaşi.

Cercetările au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale Bucureşti, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor Bucureşti, Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Brigada de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava.

Cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată continuă, urmând să fie dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Iaşi, potrivit BZI.ro.

Joi 26 septembrie, un individ deghizat a intrat în sediul BCR din cartierul Alexandru cel Bun, i-a ameninţat pe angajaţii băncii cu un pistol şi le-a cerut bani.

A avut ghinion, pentru că nu a găsit niciun ban. Timp de 15 minute, bărbatul a stat în sediul băncii. După ce a plecat, angajaţii şi-au anunţat şefii de la Bucureşti că au fost victimele unei tentative de jaf armat. Şefii BCR din capitală au fost cei care au sunat la 112 şi au anunţat incidentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor