Ciolacu şi-a depus candidatura pentru Cotroceni. Atac la Iohannis. Anunţă că nu-şi va prezenta diploma de Bac: Iar începem?

Marcel Ciolacu si-a depus candidatura la prezidentiale (Captura video)
Loredana Diacu
05.10.2024

Liderul PSD Marcel Ciolacu şi-a depus, sâmbătă, candidatura pentru funcţia de preşedinte al României. El a venit la sediul BEC însoţit de grei ai PSD precum Lia Olguţa Vasilescu, Robert Negoiţă, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu. Gabriela Firea, trasă pe linie moartă şi "exilată" preventiv la Bruxelles a lipsit. Reamintim că Firea visa la un moment dat să fie ea candidata la preşedinţia României.

Candidatul PSD-ului la preşedinţia ţării a valorificat ocazia pentru a lansa un atac la adresa lui Iohannis, desigur sugerând ca el va fi altfel decât actualul ocupant al Cotroceniului dacă va fi ales.

„Am un crez politic, acela de a uni, mai ales nu îmi e foarte greu să fac comparaţie cu ce s-a întâmplat în ultimii 20 ani. Eu cred că perioada în care preşedintele României trebuie să se ocupe să distrugă un partid politic sau preşedintele să arate ură faţă de adversarii politici şi să îi considere pe adversarii politici duşmani politici, cred că acea perioadă trebuie să ia sfârşit" a declarat Ciolacu.

"Eu cred că preşedintele României trebuie să dea explicaţii asupra programului său, de ce face anumite deplasări, ce îşi propune să facă în acele deplasări, când se întoarce să spună ce a realizat în aceste deplasări şi nu în ultimul rând să spună transparent care au fost cheltuielile deplasării şi care a fost câştigul acelor deplasări”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă îşi va prezenta diploma de bacalaureat, Ciolacu a spus că dacă ar fi arătat-o „s-ar fi spus că este falsă”.

„Iar o luăm de la capăt? Dacă puneam diploma, aţi fi spus că e falsă, am lăsat pe 544 să vă dea toate informaţiile. O luam de la capăt? Sunt liniştit mai mult decât credeţi dumneavoastră. S-a aflat adevărul, nu mi-e ruşine de el, n-am nicio treaba”, a declarat Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor