Start campaniei electorale în R.M. Şase formaţiuni politice şi-au desemnat candidaţii

În prima zi când partidele politice îşi desemnează candidaţii pentru postul de preşedinte, şase formaţiuni politice şi un candidat independent au mers la CEC pentru a-şi înregistra grupul de iniţiativă. Dacă cererile lor vor fi aprobate, aceştia trebuie să colecteze 15 000 de semnături.
Anişoara Chiriac
31.08.2016

alte articole

Sigla CEC, Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova. (The Epoch Times)
Anişoara Chiriac
31.08.2016

Pe 31 august, când începe perioada de desemnare a candidaţilor la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, la Chişinău, mai multe partidele politice şi un candidat electoral independent au depus documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC) în vederea înregistrării grupului de iniţiativă a candidaţilor.

Astfel, din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost propus preşedintele formaţiunii, Igor Dodon.

Un alt candidat de stânga este jurnalistul Dumitru Ciubaşenco, desemnat din partea formaţiunii Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi.

Serviciul de presă al Partidului Popular European din Moldova (PPEM) informează că Iurie Leancă, preşedintele PPEM, a fost desemnat drept candidatul formaţiunii pentru alegerile din 30 octombrie 2016 la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Şi Partidul Liberal (PL) şi-a desemnat candidatul pentru alegerile din această toamnă. Formaţiunea anunţă că Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a fost înaintat oficial în calitate de candidat la alegerile preşedintelui R. Moldova în timpul şedinţei Biroului politic al PL care a avut loc miercuri, pe 31 august.

Totodată, dacă anterior Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidul Liberal Democrat din Moldova anunţau că vor veni cu un candidat comun pentru alegerile din 30 octombrie, PAS a anunţat pe 31 august că Maia Sandu este candidatul formaţiunii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova. Mai mult decât atât, şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr l-a prezentat pe Andrei Năstase drept candidatul desemnat de formaţiune.

Dintre candidaţii independenţi, doar Oleg Brega a mers la CEC pentru a solicita eliberarea listelor de subscripţie pentru colectarea de semnături.

După depunerea cererilor de înscriere a grupurilor de iniţiativă, candidaţii propuşi de care formaţiunile politice la funcţia de preşedinte al ţării trebuie să colecteze cel puţin 15 mii de semnături din peste jumătate de unităţi administrativ-teritoriale. Pentru desfăşurarea acestei proceduri CEC prevede o lună de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor