Simion protestează în Bistriţa: Listele AUR au fost respinse la comanda baronului PSD. Argumentul folosit e ridicol

George Simion şi Claudiu Târziu
Andrei Pricopie
20.10.2024

Membrii AUR conduşi de George Simion au protestat în Bistriţa "faţă de scoaterea abuzivă a candidaţilor AUR de pe buletinele de vot de către baronul PSD Emil Radu Moldovan".

"PSD vrea să scoată AUR din cursa pentru Parlament! În judeţul Bistriţa-Năsăud, listele AUR au fost respinse de către Biroul Electoral Judeţean prin votul complice al tuturor partidelor, speriate de ascensiunea partidului AUR. Este un caz unic la nivel naţional. Pretextul folosit de instituţia controlată, în opinia noastră, de Emil Radu Moldovan este acela că listele de candidaţi nu ar fi semnate de Claudiu Târziu, deşi preşedintele AUR este începând cu anul 2022 George Simion, iar legislaţia în vigoare este foarte clară cu privire la cine este reprezentantul legal în cadrul unui partid.

Argumentul folosit este unul ridicol, care sfidează orice logică, deoarece preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al AUR, Claudiu Târziu, deschide lista AUR pentru Senatul României în judeţul Iaşi. Această listă a fost depusă sub aceeaşi formă ca în toate judeţele din ţară. Totodată, listele de candidaţi au fost aprobate de către Biroul Naţional de Conducere al AUR, din care face parte şi preşedintele C.N.C. al AUR, Claudiu Târziu.

Protestăm în Bistriţa împotriva abuzurilor baronului PSD, Radu Moldovan! Se încearcă scoaterea abuzivă a AUR de pe buletinele de vot de către baronul PSD. În judeţul Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan controlează tot, iar dacă decizia rămâne definitivă şansele AUR de a câştiga aceste alegeri sunt zero. Lăsaţi-ne să candidăm!", a transmis AUR.

Mesajul transmis de George Simion

"Am venit cu toţii, din toate părţile ţării, pentru a-i transmite baronului roşu, Radu Moldovan, şi PSD-ului să lase alegerile libere. Nu au niciun drept ei să spună cine poate candida şi cine nu poate candida în ţara românească. Nu sunt stăpânii noştri, nu mai avem dictatori, regi sau împăraţi, nu mai avem stăpâni. Suntem români liberi.

Suntem un partid democratic şi avem dreptul să candidăm, iar singurii care pot decide sunt românii. (…) Suntem în stradă! Noi nu acceptăm! Suntem suficient de mulţi să dărâmăm această caracatiţă ce refuză să accepte jocul democratic, refuză să accepte nişte alegeri libere, unde o să îi batem democratic, corect."

Mesajul transmis de Claudiu Târziu

"Când am decis sa întru în politică, am promis două lucruri: voi merge până la capăt, indiferent de riscurile sau sacrificiile pe care voi fi obligat să le fac, şi voi lucra doar cu gândul la naţiunea română. Trecem printr-o perioadă foarte grea, în care suntem obligaţi să facem alegeri extrem de dificile, dar adevărul va ieşi la suprafaţă şi ne va întări pe toţi!

Astăzi am demonstrat la Bistriţa cu gândul la cauza cea dreptă, la partidul pe care l-am creat şi la naţiunea română! În scurtul meu cuvânt către colegii veniţi din toată ţara să protesteze, am subliniat: Ne-a fost dat un mesaj politic.

Acum, dincolo de discuţiile pe proceduri, nimic nu se mai poate îndrepta, dacă se va da o decizie împotriva candidaţilor noştri. Va fi un precedent extrem de periculos, pentru că asta înseamnă că un partid parlamentar este scos din competiţia electorală.

Răspunsul nostru politic este că suntem pentru democraţie, pentru libertate şi pentru alegeri libere. Pentru aceste valori s-a vărsat sânge în ’89 şi nu putem să trecem peste jertfa celor de atunci, admiţând să fim înlăturaţi din cursa electorală. Indiferent de rezultatul bătăliei din justiţie, cei care se fac vinovaţi pentru acest incident trebuie să răspundă după alegeri."

Mesajul transmis de Marius Lulea, prim-vicepreşedinte AUR

"România este un stat capturat. Cei care în 1989 l-au ucis pe Ceauşescu, au pus mâna pe ţară, au distrus-o şi s-au pus stăpâni peste noi. Încercarea lor disperată de a scoate AUR din competiţia electorală arată cât de puternici suntem şi cât de mare este voinţa poporului român. Indiferent câte contestaţii vor face, sunt foarte convins că în cele din urmă vom participa la aceste alegeri şi judecătorii vor face dreptate. Este o încercare de lovitură de stat.

Au încercat să scoată şi AUR din competiţia electorală, să nu fim pe buletinele de vot. Şi numai dacă voi veţi şti să vă apăraţi drepturile, vom reuşi să fim acolo. Şi să le oferim românilor dreptul de alege şi altceva. Asistăm la o coaliţie toxică formată din PNL, PSD şi USR.

Toţi trei împreună au contestat, toţi trei împreună prin votul politic din BEJ-uri au încercat să scoată AUR din competiţia electorală. Avem judeţe în care judecătorii s-au opus toţi eliminării AUR, însă această majoritate toxică creată doar de către partidele politice în BEJ-uri, pe baza unor legi proaste, a reuşit să ia decizii împotriva voinţei poporului."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor