Un greu din AUR şi-a anunţat demisia în plină campanie. Vorbeşte despre "foamea de bani şi de putere" care întunecă minţile

Marius Lulea, George Simion şi Timotei Onoriu (Timotei Onoriu / Facebook)
Andrei Pricopie
20.10.2024

Timotei Onoriu, unul dintre oamenii cheie din AUR, un apropiat al lui Marius Lulea, şi-a anunţat demisia din partid invocând "motive personale".

Timotei Onoriu era considerat, potrivit G4Media, mâna dreaptă a lui Marius Lulea (unul dintre fondatorii partidului) şi este nepotul şefului Partidului Uniunea Naţională Creştină a Romilor din România.

De asemenea, Newsweek România a dezvăluit că Onoriu a devenit directorul financiar al celei mai mari companii înfiinţate de membrii AUR. Potrivit datelor din registrul Comerţului, Onoriu este şi administrator şi acţionar la firma înfiinţată de AUR.

"Din motive de ordin personal şi având în vedere circumstanţele pe care orice observator atent al vieţii politice le poate percepe, am luat decizia de a înceta orice colaborare cu partidul AUR. Această decizie vine după o perioadă de reflecţie şi este una asumată, în acord cu contextul actual.

Pe această cale, doresc să mulţumesc tuturor celor care mi-au arătat susţinerea în diverse comunităţi şi care au susţinut partidul în campaniile trecute. Apreciez din suflet implicarea şi sprijinul acordat.

Visul meu de a contribui la o societate mai bună nu se opreşte aici. Voi continua să mă implic activ în sprijinirea următoarelor generaţii, cu scopul de a reveni la valorile primordiale şi de a pune un accent mai mare pe educaţie şi cultură", a transmis Timotei Onoriu.

Despre ce "motive personale" este vorba?

În discuţiile cu internauţii, Timotei Onoriu a lăsat însă să se înţeleagă că sunt probleme grave în partidul condus de George Simion.

Cetăţean 1: Mă doare asta şi mi-ar fi plăcut să te baţi mai mult, să le scoţi ficaţii. Eşti un om deosebit şi cu repere morale corecte. Nu aş vrea să renunţi şi aş veni cu tine să dăm doi trei pumni în cap cât să se trezească superiorii!…

Timotei Onoriu: Schimbarea nu cred că va veni din politică. E greu, cei mai mulţi ajung să se compromită de dragul banilor şi de dragul puterii.

Cetăţean 2: Nu-mi spune că renunţi la AUR şi mergi cu Călin Georgescu.

Timotei Onoriu: Am nişte proiecte în plan de când am intrat în AUR. Vreau să ajut tinerii să se concentreze mai mult pe educaţie, pe valori. Am crezut că politica este calea prin care pot fi realizate, însă acum nu mai cred asta.

Cetăţean 3: Mare păcat. Nu oricine poate rezista într-un partid.

Timotei Onoriu: Sunt oameni pentru care foamea de bani şi de putere devine o forţă motrice care le domină viaţa. De dragul puterii, ei ajung să sacrifice principii şi relaţii, alimentându-şi setea de control şi influenţă, fără să realizeze că adevărata putere vine din integritate şi înţelepciune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor