Piramidă gigantică, scufundată, descoperită lângă Portugalia [video]

Piramidă subacvatică
Piramidă subacvatică (themindunleashed.org)

Material video în pagina originală a articolului din Epoch Times România.

Agenţiile portugheze de ştiri au anunţat pe data de 19 septembrie 2013 descoperirea sub apă, pe teritoriul dintre insulele Sao Miguel şi Terceira din Azorele portugheze, a unei piramide de dimensiuni foarte mari.

Baza piramidei este perfect pătrată şi vârfurile pătratului sunt orientate către cele patru puncte cardinale. Înălţimea a fost estimată la 60 de metri, iar aria bazei la 8000 de metri pătraţi, folosindu-se tehnologie digitală prin GPS.

Institutul Hidrografic al Marinei portugheze are misiunea de a analiza informaţiile pentru a determina dacă structura piramidală este construită de om sau nu. Sarcina pare simplă, însă este mai complicată decât ne-am putea imagina: acest mister nu a fost elucidat nici măcar în cazul arhi-cunoscutelor piramide egiptene.

Structura a fost descoperită într-o zonă din mijlocul Atlanticului acoperită de apă de aproximativ 20.000 de ani. Luând în considerare faptul că în timpul acela trecuseră 2000 de ani de la epoca glaciară precedentă şi ultima glaciaţiune era la apogeu, putea fi responsabilă pentru construirea piramidei orice civilizaţie, umană sau nu, care existase acolo dinaintea erei glaciare.

Marina portugheză nu a reuşit să determine originile piramidei, încă, dar mulţi îşi pun întrebarea de ce nu a fost raportată mai devreme de sfârşitul lui 2012 existenţa acestei structuri. Cu siguranţă că NOAA, care studiază activitatea vulcanică din jurul piramidei, ar fi trebuit să o detecteze prin imagistica bazată pe sonar, din moment ce zona e studiată masiv din pricina activităţii vulcanice.

Fie NOAA nu a descoperit-o încă; fie ascunde ce a găsit sau piramida nu există. Ultima variantă nu e posibilă pentru că descoperirea a fost autentificată.

În sprijinul ideii că această piramidă a fost construită de alte civilizaţii, arheologii Asociaţiei Portugheze a Cercetătorilor Arheologi au descoperit recent, pe insula Pico, dovezi care sugerează că în regiunea insulelor Azore ar fi existat oameni cu mii de ani înaintea venirii portughezilor. Nici până azi nu s-a descoperit cine a creat arta în piatră de pe aceste insule.

Insulele Azore sunt un lanţ de 9 insule vulcanice, grupate în 3 zone principale, situate la aproximativ 1500 de kilometri vest de Lisabona. Toate sunt situate pe liniile active dintre plăcile tectonice ale Americii de Nord, Eurasia şi Africa. Acesta reprezintă un loc foarte interesant pentru construcţia unei piramide dacă ne gândim la calităţile energetice asociate cu piramidele.

Coordonatele exacte ale locaţiei construcţiei nu au fost făcute publice şi se crede că au mai fost descoperite încă 2 piramide în zonă, imaginile sugerând că modelul şi aşezarea ar putea fi similare cu cele ale piramidelor din Egipt.

Surse: Collective Evolution (http://www.collective-evolution.com/2014/01/10/underwater-pyramid-found-near-portugal-has-portuguese-navy-investigating-link-to-atlantis/)

Portuguese-American Journal (http://portuguese-american-journal.com/terceira-subaquatic-pyramidal-shaped-structure-found-azores/)

Azores Pyramid Website (http://www.azores-pyramid.org/)

InternationalBusinessTimes (http://www.ibtimes.co.uk/atlantis-discovered-pyramid-aozres-islands-sunken-509298)