Sebastian Ghiţă: "Intenţia era ca lui Victor Ponta să i se dea control judiciar"

Acuzat de o serie de noi infracţiuni, cu sechestru pe avere şi având interdicţie să şi exercita funcţia de deputat, Sebastian Ghiţă a lansat miercuri seara scenariul unui război al serviciilor şi DNA-ului contra lui Victor Ponta, război cărui i-ar fi căzut şi el victima colaterală. Invitat la B1 TV, Ghiţă a susţinut că oameni din serviciile de informaţii şi anumiţi procurori îl presează pe Victor Ponta să demisioneze şi că există intenţia ca premierul să fie pus sub control judiciar şi să i se interzică să intre în clădirea Guvernului, .
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)
Loredana Diacu
25.06.2015

Acuzat de o serie de noi infracţiuni, cu sechestru pe avere şi având interdicţie să-şi exercite funcţia de deputat, Sebastian Ghiţă a lansat miercuri seara scenariul unui război al serviciilor şi DNA-ului contra lui Victor Ponta, război cărui i-ar fi căzut şi el victima colaterală. Invitat la B1 TV, Ghiţă a susţinut că oameni din serviciile de informaţii şi anumiţi procurori îl presează pe Victor Ponta să demisioneze şi că există intenţia ca premierul să fie pus sub control judiciar şi să i se interzică să intre în clădirea Guvernului, relatează Hotnews.

"Intenţia era ca lui Victor Ponta să i se dea control judiciar. E posibil să-l pună pe Ponta sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului", a declarat Ghiţă.

Totodată, Ghiţă a declarat că are înregistrări cu procurorul Onea care pune presiune pe anumiţi afacerişti din Ploieşti pentru ca aceştia să facă declaraţii împotriva sa şi a afirmat că va duce luni aceste înregistrări în Parlament. Întrebat cine l-a înregistrat pe procurorul Onea, Ghiţă s-a bâlbâit, rezumându-se la un: "eu am auzit acele înregistrări" şi a declarat că va aduce dovezi procurorului general.

"Am să duc în Parlamentul României poziţii şi înregistrări ale unor patroni de firme de construcţii din Ploieşti chemaţi de acest domn procuror, ţinuţi şase ore la audiere şi veţi auzi cum acest procuror le promitea lucruri: <Îţi promit că nu te arestez, îţi promit că scapi de evaziune fiscală, îţi promit luna şi cerul, spune ceva de Ghiţă>. Omul spune ; . Veţi auzi aceste înregstrări în Parlament. Le am şi le voi duce şi luni la procurorul general al României. Am înţeles că Onea este un procuror de la DNA, dar nu pot să cred că în ţara asta, dacă un procuror e de la DNA, e infailibil, că nu greşeşte, că nu are intenţii rele şi nu-şi construieşte cariera pe munca şi sudoarea altora care au muncit zeci de ani", a declarat Ghiţă, citat de Mediafax.

Nu în ultimul rând, deputatul, membru în comisia parlamentară de Control a SRI, a mai adăugat că există procurori şi ofiţeri de informaţii care interceptează politicieni în campaniile electorale şi că se implică în jocul politic inclinând balanţa în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi sau partide.

Presat de Ion Cristoiu să-şi asume afirmaţia că SRI ar fi făcut înregistrări ilegale, folosite apoi în campania electorală în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi, Sebastian Ghiţă a schimbat uşor placa, afirmând că nu crede că înregistrările SRI ar fi fost făcute ilegal "ci legal, dar că este posibil ca aceste înregistrări să fi fost folosite politic".

Ghiţă a mai adăugat că anumite persoane au recurs la ameninţări pentru a-l determina să îi ceară lui Victor Ponta, să revină în ţară. "Familia mea e îngrijorată şi se aşteaptă la ce e mai rău.", a declarat Ghiţă, refuzând însă să spună cine l-ar fi ameninţat şi dacă viaţa i-a fost ameninţată.

"Am fost chemat, invitat, am avut întâlniri, am fost ameninţat, mi s-a sugerat că aş putea să am probleme, că aş putea să le am nu ştiu când, dar o să le am, dacă vorbesc cu Ponta, dacă pot să-i zic să vină mai repede în ţară", a mai declarat Ghiţă, citat de ziare.com.

Întrebat de moderator dacă i s-a spus să îi transmită să vină în ţară sau să îşi dea demisia, Ghiţă a răspuns "ambele variante": "Aceşti oameni şi-l doresc pe Victor Ponta în ţară orice ar fi", a mai spus Ghiţă.

Ghiţă s-a lansat în atacuri şi la adresa preşedintelui Iohannis:

"Nu ştiu ce face Iohannis, dar ştiu că odată şi odată trebuie să terminăm să ne răzbunăm pe cei care au pierdut alegerile. Dacă 15 ani toate aceste companii, toţi colegii mei de facultate, familia mea, au lucrat în România, n-au scos bani din ţară, şi au plătit contribuţii, şi au plătit datorii... eu am ajuns în Parlament, în comisia SRI, am stat 5 ani de zile lângă aceşti oameni ai statului de drept... (...)

Fiindu-mi prieten Victor Ponta, nu le-am ascultat sfatul înainte de campanie să nu rămân lângă Ponta în campanie. Nu ştiu ce face Iohannis, dar astăzi ofiţerii care vor să îl slujească distrug şi nenorocesc familii ale celor care au propus o alternativă", a mai acuzat Ghiţă.

Reamintim că procurorii DNA au extins miercuri urmărirea penală faţă de deputatul ex-PSD Sebastian Ghiţă, pentru noi fapte de corupţie în dosarul în care sunt inculpaţi şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Noile acuzaţii aduse lui Ghiţă, care era deja pus sub urmărire penală pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat sunt: trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani şi evaziune fiscală, ambele în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată.

Tot miercuri, a fost instituit sechestrul asigurator asupra averii deputatului, fiind afectate un număr de 51 de societăţi comerciale controlate de Ghiţă, printre care şi cea care deţine licenţa audiovizuală a postului România TV. Potrivit unor surse citate de Agerpres, sechestrul se aplică până la concurenţa sumei de 129.343.768 lei, cu excepţia fondurilor alocate plăţii salariilor angajaţilor şi celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în ultimii 15 ani, Sebastian Ghiţă ar fi obţinut prin influenţă contracte în valoare de aproape 130 de milioane de lei, bani care au intrat într-un circuit de spălare a banilor, iar prin neplata taxelor s-ar fi adus un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei, arată şi Realitatea TV.

O parte din suma obţinută prin evaziune şi spălare de bani, aproape 280 de mii de lei, a fost folosită pentru Campania electorală a lui Sebastian Ghiţă din 2012. Pentru a-i determina pe alegători să-l voteze, deputatul a oferit mită, inclusiv tigăi, au arătat procurorii.

Nu în ultimul rând, deputatul este suspectat că ar fi mituit alegătorii din Republica Moldova pentru a-l vota pe premierul Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, lucru despre care premierul ar fi fost informat.

"Prin prisma cercului relaţional, dar şi a mediului politic frecventat am luat la cunoştinţă în mod direct şi personal că numitul ALIN PETRAN, din dispoziţia şi la iniţiativa lui Sebastian Ghiţă, a organizat o structură de tip piramidal în care a cooptat peste 200 de persoane care la rândul lor erau responsabile fiecare în parte de a aduce la vot între 50-100 persoane la secţiile de votare deschise pentru scrutinul prezidenţial organizat în Republica Moldova pentru diaspora românească.

Declar faptul că sumele de bani astfel scoase din ţară şi puse la dispoziţia lui Alin Petran, însemnând suma de aproximativ 400.000 euro, erau daţi personal de către Sebastian Ghiţă, în numerar, la sediul PSD din Bucureşti şos. Kisselef, despre această înţelegere frauduloasă având cunoştinţă şi candidatul PSD, Victor Ponta.” a declarat un martor în dosar, potrivit unor fragmente de referatul procurorilor de extindere a urmăririi penale faţă de Ghiţă, publicate de bn24.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor