Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat după declaraţiile lui Sebastian Ghiţă

Marius Tudose
Marius Tudose (Epoch Times România)

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei şi imparţialităţii sistemului judiciar, ca urmare a afirmaţiilor deputatului Sebastian Ghiţă Aurelian.

Reamintim că procurorii DNA au extins miercuri urmărirea penală faţă de deputat, acuzându-l pe acesta de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani şi evaziune fiscală, ambele în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată.

Odată cu noile acuzaţii, procurorii DNA au dispus şi modificarea condiţiilor controlului judiciar dispus în cazul său, fiind impuse o serie de obligaţii suplimentare: să nu desfăşoare activităţi în calitatea de deputat în Parlamentul României, în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi să nu părăsească localitatea Ploieşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Sebastian Ghiţă a acuzat că este victima unui dosar politic care vizează de fapt dărâmarea Guvernului.

"Discuţii, întâlniri, ameninţări, luări la rost care vizau demisia primului ministru Victor Ponta. Nu-l pot influenţa pe primul-ministru să îşi dea demisia atunci când doresc procurorii, nu am această influenţă asupra primului ministru al României chiar dacă dânşii cred asta. Nu o să intru în detalii pentru că mai sunt multe alte lucruri pe care trebuie să vi le spun", a declarat Ghiţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne