Ponta se simte 'păcălit". Propunerea pentru şefia SIE a fost făcută "necinstit"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Nemulţumit de nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu ca director al SIE, premierul Victor Ponta a lansat, din Turcia, un atac la adresa preşedintelui Iohannis, afirmând că propunerea pentru şefia SIE a fost făcută necinstit, relatează ziare.com:

"Ţinând cont de modul necinstit în care s-a făcut această propunere, eu ca deputat voi vota contra. Se spunea în campanie să nu dăm toată puterea PSD-ului, că e rău... Dar dacă dăm toate puterea PNL-ului e bine?

Nu m-a consultat nimeni, înţeleg că pentru domnul Iohannis nu era important să îşi ţină cuvântul. Au trecut şase luni de când a fost ales, nu mai e important pentru el să îşi ţină cuvântul. Preşedintele Iohannis ne-a spus că nu va face o nominalizare la SIE fără să ne consulte, ne-a păcălit, nu ne-a consultat", a declarat Ponta la televiziunea controlata de Sebastian Ghiţă, România Tv.

Premierul a comentat şi declaraţiile făcute de Gabriel Oprea, numit premier interimar la propunerea sa, şi care a declarat la Antena 3 că susţine "total" nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la şefia SIE.

"Eu am vorbit cu domnul Oprea puţin mai devreme, de altfel am vorbit zilnic. Nu pot să mă mişc, dar pot să vorbesc. Acordul nostru de coaliţie se referă la guvernare. Lucrurile referitoare la SRI, SIE nu au intrat în acordul de guvernare", a declarat Victor Ponta.

Reamintim că miercuri, preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu.

PSD a anunţat deja, atât prin vocea lui Ilie Sârbu, cât şi prin cea a lui Liviu Dragnea, că va vota împotriva acestei propuneri. Gabriel Oprea, premier interimar şi preşedinte al UNPR a declarat însă că va susţine propunerea lui Iohannis, aşa cum a susţinut şi numire liberalului Hellvig la conducerea SRI.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne