Se naşte Partidul Unic: Încă opt parlamentari aleşi pe listele PPDD s-au înscris în UNPR

Dan Diaconescu este pe punctul de a-şi vedea partidul, PPDD, cum rămâne fără parlamentari. Alţi opt dintre aleşii de pe listele PPDD, respectiv patru senatori şi patru deputaţi, au părăsit joi partidul şi s-au înscris în UNPR, urmând să activeze în grupurile parlamentare ale PSD.
Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18 iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
13.12.2013

Dan Diaconescu este pe punctul de a-şi vedea partidul, PPDD, cum rămâne fără parlamentari. Alţi opt dintre aleşii de pe listele PPDD, respectiv patru senatori şi patru deputaţi, au părăsit joi partidul şi s-au înscris în UNPR, urmând să activeze în grupurile parlamentare ale PSD. Aproximativ într-un an de zile, PP-DD a pierdut peste 30 dintre cei 68 de parlamentari care au câştigat alegerile în 2012.

"Cei opt parlamentari au adus la cunoştinţă oficial preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prin documente înregistrate la Senat şi Camera Deputaţilor, faptul că începând cu data de 12 decembrie 2013, se declară parlamentari UNPR şi vor activa în grupurile Partidului Social Democrat", a precizat UNPR în cadrul unui comunicat.

Cei opt înscrişi în UNPR sunt: senatorii Ionel Agrigoroaei, Florina-Ruxandra Jipa, Constantin Popa, Marian Vasiliev şi deputaţii Andrei-Răzvan Condurăţeanu, Ioan Hulea, Nuţu Fonta şi Iacob Puşcaş.

Potrivit Evz, în acest moment, Alianţa de Centru-Stânga, formată din PSD şi UNPR, poate guverna susţinută de o majoritate parlamentară, fără să mai aibă nevoie de liberali. Majoritatea celor care au plecat de la PPDD au ajuns la PSD-UNPR. Matematic vorbind, PSD deţine acum o majoritate parlamentară pentru a ignora sprijinul PNL. Practic, PSD, UNPR, PC, UDMR şi minorităţile naţionale au 311 parlamentari. Pentru a obţine majoritatea simplă în Parlament, Executivul are nevoie de susţinere din partea a 291 parlamentari.

Dan Diaconescu, fondatorul PPDD, a ajuns la capătul răbdării. Pe la jumătatea lunii octombrie anunţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că îi dă în judecată pe cei 27 de parlamentari care au plecat la momentul respectiv din partid, solicitându-le daune de 2 milioane de euro de persoană, conform unei clauze semnate înaintea campaniei electorale.

"E limpede că trădarea este la loc de cinste în politica românească, iar acest fenomen nu ne-a ocolit nici pe noi. Se pare că meteahna întipărită în rândul partidelor aflate la putere, de a racola parlamentari, nu ne-a ferit de plecările din PPDD. Cei care au plecat, au plecat pentru o falsă promisiune neîndeplinită nici până astăzi. Anterior campaniei pentru alegerile parlamentare, fiecare candidat a semnat o convenţie cu PPDD, ca în cazul în care părăseşte partidul să plătească două milioane de euro. Am decis activarea acestor clauze şi ne vom adresa de luni (14 octombrie - n.r.) instanţei, iar primul proces va fi cel al lui Tudor Barbu", a declarat Liviu Neagu, secretar general al PPDD, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca.

"O parte dintre senatori au plecat pentru bani", a declarat liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu.

"Cea mai mare sumă pe care a auzit-o este de 300.000 de euro", preciza la rândul lui Dan Diaconescu, adăugând că alţii au trădat şi pentru mai puţin.

Vochiţoiu a dat exemplul senatorului Iulian Cristache, care a recunoscut că i s-au promis 120.000 de euro în schimbul plecării din PPDD: "Nu ştiu dacă i-a numărat deja sau urmează să-i primească, dânsul mi-a recunoscut că ar fi scris o sumă pe care urmează să o ia".

Liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu, a explicat că este la curent cu schema racolărilor din parlament, dar a evitat să dea nume: "Sume de bani, fie în mână, pentru ei, sau în diverse proiecte. A doua categorie e cu diverse avantaje economice care sunt la rândul lor măsurabile în bani, contracte pe bani publici şi aici am înţeles că li s-a oferit decontarea unor arierate. A treia categorie este cea de funcţii, prefecţi, sub-prefecţi etc. A patra categorie de avantaje a fost varianta mixtă, din toate câte ceva".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor