Băsescu: Voiculescu şi Năstase au făcut presiuni asupra lui Ponta şi Antonescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni Tv, că fondatorul PC Dan Voiculescu a făcut o o presiune consistentă atât pe Crin Antonescu, cât şi pe Victor Ponta, în ceea ce priveşte adoptarea Legii amnistierii şi graţierii.
Mesajul preşedintelui Traian Băsescu în faţa Camerelor reunite din Parlamentul României (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.12.2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni Tv, că fondatorul PC Dan Voiculescu a făcut o o presiune consistentă atât pe Crin Antonescu, cât şi pe Victor Ponta, în ceea ce priveşte adoptarea Legii amnistierii şi graţierii.

În opinia şefului statului parlamentarii au introdus şi amnistia, pe lângă graţiere, pentru a acoperi şi viitorul. Şi aici sunt două cazuri de oameni politici cu greutate care ar fi putut beneficia de pe urmele acestor noi prevederi.

"Voiculescu este un viitor puşcăriaş. Cel puţin aşa cum arată prima instanţă, cu cinci ani. Nu a fost o presiune mică din partea lui Voiculescu pentru această lege cu amnistia şi graţierea, ci o presiune consistentă, în mod cert pe ambii lideri, şi pe Ponta, şi pe Antonescu", a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele a afirmat că "probabil şi Adrian Năstase a avut contribuţia lui, pentru că Ponta trebuie să-l asculte".

"Mai are Zambaccian în faţă, în care, sincer, îi doresc tot binele din lume. Dar, eu nu ştiu cum se derulează dosarul. Sunt riscuri consistente pentru mulţi oameni politici, extrem de influenţi, asupra celor doi lideri", a adăugat Băsescu, potrivit Realitatea.

Traian Băsescu a explicat că în lege nu sunt exceptate de la amnistie şi graţiere abuzul în serviciu în formă calificată, luarea şi darea de mită, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenţă.

"Toate aceste infracţiuni duc la punerea în libertate a celor care astăzi sunt condamnaţi şi încarceraţi, ori mie mi se pare inadmisibil să faci aşa ceva. Cum îi graţiezi pe toţi politicienii, toţi cei care sunt în aceste situaţii? Care este raţiunea de a-i pune în libertate?", a precizat preşedintele.

Acesta a precizat că, în cazul în care legea va intra în vigoare, ar fi eliberate "circa 10.000 - 12.000 de persoane", cu care statul a cheltuit enorm să îi scoată din societate.

"Au fost ani de anchetă, de supraveghere, Poliţie, Procuratură, judecători. Au fost ani de cheltuieli pentru fiecare dintre ei. Dintr-odată, vine o lege şi spune că îi facem liberi. Nu este o soluţie", a adăugat Băsescu.

Motivul invocat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost suprapopularea închisorilor. În replică, Băsescu îi propune mai bine să construiască încă două-trei penitenciare.

"Faceţi puşcării private. Doi-trei oameni care au bani. Plăteşte statul pe urmă", a precizat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor