Şcoli din sectorul 3, încă neavizate de ISU. Negoiţă dă vina pe lege

Dacă autorităţile ar respecta legea aşa cum este ea acum, până şi ISU s-ar închide, susţine Robert Negoiţă, pentru a explica de ce şcolile din sectorul său n-au obţinut încă autorizaţia de protecţie la incendiu.
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă (Epoch Times)
Loredana Diacu
08.11.2016

Întrebat marţi dacă şcolile din sectorul pe care îl conduce au obţinut de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti autorizaţia de protecţie la incendiu, primarul Robert Negoiţă a fost pus în situaţia să admită că autorizarea unităţilor de învăţământ nu este încă făcută. De vină însă ar fi legislaţia din domeniu, a susţinut primarul, potrivit căruia nici măcar clădirea Guvernului şi a Parlamentului nu sunt autorizate.

"Suntem în procedură, dar ISU Bucureşti nu face faţă la solicitările noastre şi la toată documentaţia. Mai mult decât atât, pentru a le autoriza, comportă şi aspecte financiare. Este un proces de durată, pe care trebuie să îl parcurgem cât mai repede, dar trebuie şi din partea Guvernului şi din partea normativului să existe puţină flexibilitate, pentru că dacă respectăm legea aşa cum este ea acum, atât de restrictivă, nu mai avem unde depune, pentru că şi ISU se închide. Ca să nu mai vorbim de Guvern. Dar spitalele sunt autorizate? Parlamentul, Guvernul sunt neautorizate deopotrivă. Oare nu e o problemă şi pe normativ?”, a declarat Negoiţă, citat de news.ro.

Primarul a mai susţinut că sunt situaţii când spitale şi şcoli nu pot primi avize de la ISU pentru că funcţionează în clădiri de patrimoniu, care impun respectarea mai multor norme speciale pentru orice lucrare efectuată.

"Haideţi să vedem puţin mai mult realism. Avem situaţii în care şcoli, spitale sunt în clădiri de patrimoniu, unde nu poţi să vii să pui scară de incendiu. Pe de-o parte, ISU vine şi spune că fără scară nu te avizez, pe de altă parte, comisia de la monumente spune că este imposibil să pun scară, şi am intrat într-un blocaj. Deci, trebuie să ne aşezăm realist la masă şi să vedem ce putem să cerem şi cum putem să facem, astfel încât să diminuăm riscul de accidente, cum a fost cel de la Colectiv”, a mai spus Negoiţă.

Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au declarat, pentru News.ro, că pentru Palatul Parlamentului nu s-a făcut recepţia, iar ISU nu poate autoriza astfel de construcţii. În ceea ce priveşte sediul Guvernului - clădire construită înainte de 1992, când erau alte normative - nici acesta nu se supune autorizării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor