Hotelul lui Robert Negoiţă, "călcat" de procurori

Pus deja sub urmărire penală pentru evaziune fiscală, Negoiţă ar fi intrat din nou în vizorul procurorilor, care efectuează percheziţii astăzi la hotelul deţinut de primarul sectorului 3.
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă (Epoch Times)

Procurorii şi poliţiştii au descins miercuri la RIN Grand Hotel într-un dosar în care prejudiciul adus statului se ridică la circa 5 milioane de euro, relatează evz.ro. Potrivit sursei citate, anchetatorii ridică documente de la hotelul deţinut de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, menţionat de sursa citată, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale, în vederea ridicării de documente financiar - contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.

Din cercetările oamenilor legii ar fi rezultat că în perioada 2007 – 2016, societăţile comerciale implicate, având ca obiect de activitate construcţii de ansambluri rezidenţiale şi hoteluri, nu ar fi declarat la organele fiscale sumele datorate cu titlu de TVA, aferente imobilelor vândute, fapt care a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma de aprox. 5 milioane de euro

"În cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale începută in rem", se mai arată în comunicat.

Reamintim că Robert Negoiţă este deja urmărit penal într-un dosar instrumentat de DNA pentru evaziune fiscală. Conform procurorilor, în perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăţilor pe care le administra, Robert Negoiţă a construit trei ansambluri rezidenţiale compuse din imobile de locuit şi locuri de parcare şi a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfăşurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea şi neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne