Clotilde Armand: Au adoptat o lege abjectă care elimină orice sancţiune reală pentru fraudele intelectuale

Cu o zi în urmă, Parlamentul a adoptat, cu o majoritate consistentă, un controversat proiect de lege care-i apără pe plagiatori. Franţuzoaica Clotilde Armand acuză PNL şi PSD, că, prin acest atac desfăşurat împotriva educaţiei, subminează grav securitatea naţională pe termen lung.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

În calitate de for decizional, Senatul României a votat luni seară, cu 90 de voturi "pentru", 12 "împotrivă" şi 6 abţineri, o lege abjectă care elimină orice sancţiune reală pentru fraudele intelectuale din universităţi, a atras atenţia consilierul local Clotilde Armand, de la Uniunea Salvaţi România, pe contul său de Facebook.

"Învăţământul superior din România era deja decredibilizat de plagiatorii şi impostorii care obţin titluri de profesor universitar şi dreptul de a conduce doctorate. Securitatea naţională pe termen lung este grav subminată de atacul de astăzi [luni - n.r.] realizat de PSD şi culmea PNL cel reformat, împotriva educaţiei. Să fim realişti: alegerile din 11 decembrie 2016 vor fi câştigate de alianţa PSD-PNL-UDMR şi sateliţii lor.

De 27 de ani, aceste partide toxice controlează 100% din parlamentul României şi votează legi aberante împotriva interesului naţional. Să le fie ruşine! Veste cea bună este că USR va intra în parlament după 11 decembrie. Ţinta noastră este obţinerea majorităţii în parlament în 2020. Nu vom face niciun compromis sau alianţă cu vreunul dintre partidele care protejează corupţii şi plagiatorii", a scris Clotilde Armand.

Revenind la problema senatorilor care au aprobat cu o zi în urmă Ordonanţa de Urgenţă nr. 4/2016 prin care Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) este scos din joc în evaluarea suspiciunilor de plagiat, franţuzoaica atrage atenţia că aceste modificări ale OUG "sunt favorabile unor plagiatori precum Petre Tobă şi Florentin Pandele".

"Încă nu ştim ce se va întâmpla cu lucrările acestora aflate în studiu la CNATDCU chiar dacă experţii CNATDCU au spus că şi aceştia au plagiat în teza de doctorat. Dacă aceşti senatori nu cred în comisia antiplagiat le reamintesc ce spunea un plagiator din rândurile lor, primarul PSD sector 3 Robert Negoiţă: "Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această "modă" a titlurilor academice". Pe viitor pentru sănătatea noastră nu ne rămâne decât să evităm consumul de plagiatori şi să-i exmatriculăm din Parlament pe 11 decembrie", a subliniat Clotilde Armand.