Scandal la TV după lansarea unor previziuni sumbre: Va urma un exod după prezidenţiale. Vor pleca din ţară milioane de români

Scandal la TV
Andrei Pricopie
02.07.2024

Scandal în direct la TV după ce preşedintele PMP, Eugen Tomac, a făcut o previziune sumbră: după alegerile prezidenţiale, ar putea avea loc un adevărat exod - milioane de români ar putea pleca din ţară. Declaraţia l-a scos din sărite pe social-democratul Marius Humelnicu, acesta susţinând că situaţia stă exact invers.

"Trebuie să explic contextul în care am făcut această afirmaţie. Referirea se face la simulacrul de consultări organizat de premierul Ciolacu la Palatul Victoria, din dorinţa de a readuce în prim-plan nume ca Şoşoacă şi Simion, încercând să mimeze o activitate, în condiţiile în care PSD şi PNL au restricţionat democraţia în acest an, stabilind un calendar care le-a convenit doar lor şi, ajunşi în impas, au recunoscut brusc importanţa dialogului democratic. Consultarea trebuia să aibă loc atunci când au stabilit acest calendar şi l-au impus. De ce ar fi trebuit să aibă loc atunci când au pregătit şi impus acest calendar? Au avut o agendă foarte clară pentru a controla întregul proces electoral, iar alegerile din 9 iunie rămân o pată neagră în istoria democraţiei româneşti, fiindcă au fost fraudate", a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP susţine că şi acum instituţiile statului nu îşi fac datoria, subliniind că 'există mii de dovezi că alegerile din 9 iunie au fost fraudate'.

"Despre ce discutăm noi acum? Despre necesitatea consultărilor pentru stabilirea calendarului pentru viitoarele alegeri? Dacă acesta este nivelul de seriozitate cu care zeci de politicieni tratează electoratul român, nu ar trebui să ne mire dacă vom ajunge în situaţia nefericită de a nu putea vota pentru că nu vom avea cui să punem ştampila. Concluzia acestei maşinării de propagandă pe care o pregăteşte PSD va fi ca oamenii să plece din ţară. Sunt milioane de oameni care vor să se întoarcă acasă, dar mă tem că ne vom confrunta cu o situaţie şi mai dramatică după alegerile prezidenţiale din acest an", a opinat Eugen Tomac.

Social-democratul Marius Humelnicu a intervenit în discuţie: "Aceste declaraţii sunt halucinante şi domnul Tomac ar trebui să îi mulţumească domnului Drulă sau domnului Băsescu că a ajuns din nou europarlamentar fără să reprezinte interesele României."

"Este complicat ceea ce spune şi nu corespunde realităţii. Cu siguranţă, românii vor să se întoarcă în România. Cu siguranţă, dacă vom continua să accesăm fonduri europene şi să le implementăm cu adevărat, vom avea progrese. România joacă un rol activ pe harta Europei şi sper că, cu noi, europarlamentarii, vom contribui în continuare la acest lucru. Într-adevăr, avem o coerenţă la nivel european şi naţional, iar acest lucru se va întâmpla dacă guvernarea actuală va continua. Consider că, în calitate de partid social-democrat la guvernare, oferim stabilitate, chiar dacă nu ne aflăm în cel mai bun context. Nu trebuie să uităm că avem un conflict militar în estul ţării, pe o lungă frontieră maritimă, care ne afectează. Totuşi, credem că direcţia este corectă şi că avem nevoie de oameni care să reprezinte România în toate forurile statutare, atât naţionale, cât şi europene", a adăugat Marius Humelnicu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor