Ce prevede Planul SIMION privind cumpărarea de locuinţe la 35.000 de euro

George Simion (Captură video)
Andrei Popescu
04.07.2024

Liderul AUR George Simion a prezentat recent programul său de candidat la alegerile prezidenţiale, inclusiv promisiunea de a construi un milion de apartamente cu preţuri ce pornesc de la 35.000 de euro. Jurnaliştii de la defapt.ro au vrut să vadă în ce constă mai exact această promisiune.

Potrivit publicaţiei citate, cei care vor să beneficieze de promisiunea liderului AUR au de îndeplinit o condiţie: să semneze un contract prin care să se "înscrie" în Planul SIMION.

"Consider că fiecare român trebuie să fie proprietar în ţara sa! De aceea vin înaintea românilor cu Planul SIMION prin care îmi propun să construiesc case de la 35.000 de euro pentru toţi cei care îşi doresc să aibă casa lor. Cei care vor să beneficieze de proiect trebuie să semneze un contract prin care să se înscrie în Planul SIMION, în cadrul căruia îmi asum să îndeplinesc acest lucru când voi ajunge preşedinte. Eşti interesat de o casă la 35.000 de euro?", este textul unui mesaj pe care îl vor primi pe messanger-ul Facebook cei interesaţi de noi locuinţe.

Conform site-ului citat, dacă optezi cu “Da”, câteva ore mai târziu vei primi un răspuns în care ţi se va cere să semnezi un contract de înscriere. De asemenea, ţi se cer datele personale, inclusiv CNP-ul şi un număr de telefon, şi abia după completarea acestor date personale se poate vedea aşa-numitul “Contract de înscriere în PLANUL SIMION”.

Planul SIMION oferă trei opţiuni privind achiziţionarea de noi locuinţe la un preţ accesibil şi prestabilit, respectiv de:

  • 35 000 euro (TVA inclus) pentru apartament cu 2 camere (50-52 mp)
  • 50 000 euro (TVA inclus) pentru apartament cu 3 camere (68-72 mp)
  • 70 000 euro (TVA inclus) pentru apartament cu 4 camere (95-100 mp).

“Subsemnatul Beneficiar, înţeleg că înscrierea în cadrul PLANULUI SIMION îmi garantează analiza dosarului şi acordarea punctajului de prioritate numai în măsură în care capacitatea programului nu este depăşită, aceasta fiind determinată în funcţie de numărul unităţilor locative vizate de program (până la 1.000.000)”, se mai arată în contract, potrivit defapt.ro.

Pe de altă parte, continuă site-ul citat, Simion se angajează că, dacă va fi ales preşedinte al României, să pună în aplicare acest proiect în termen de zece ani – adică exact cele două mandate de care poate beneficia un şef al statului. Însă Simion susţine că, la şase luni de la alegere, va prezenta public “calendarul de implementare al activităţilor prevăzute în PLANUL SIMION” sau îşi va da demisia de onoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor