Studentă din Bucureşti şi-a dat în judecată părinţii pentru a-i obliga să-i plătească o pensie lunară de 2.000 de lei. Pârâţii consideră demersul "profund umilitor"

(devonshires.com)
Ana Ion
04.07.2024

O tânără în vârstă de 20 de ani din Bucureşti, studentă la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, şi-a dat în judecată părinţii solicitând instanţei să-i oblige la plata unei pensii lunare de întreţinere în cuantum de 2.000 de lei, până la împlinirea vârstei de 26 de ani ori până la încetarea studiilor.

Demersul fetei, considerat de către părinţi "profund umilitor", "nedrept" şi "dureros", n-a avut câştig de cauză, instanţa respingând cererea ca inadmisibilă, într-o primă fază a procesului, scrie Libertatea.

Studenta şi-a dat părinţii în judecată în aprilie 2024, pe rolul Judecătoriei Sectorului 6 fiind deschise în paralel două acţiuni. Prima are ca scop emiterea unei ordonanţe preşedinţiale (care se judecă în regim de urgenţă), prin care mama şi tatăl să fie obligaţi temporar la plata lunară a unei sume de bani, cerere respinsă deja de un judecător.

Cel de-al doilea dosar vizează fondul cauzei, anume stabilirea unei pensii de întreţinere lunare până ce tânăra îşi va finaliza studiile sau până la împlinirea vârstei de 26 de ani. Acest al doilea dosar nu a primit încă un prim termen de judecată.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor