Robert Veress renunţă la greva foamei: "Nu mai puteam avea încredere că sacrificiul ar fi contat"

La finele a trei zile de privare de hrană şi apă, Robert Veress a renunţat la protestul său extrem. Marea sa mirare şi dezamăgire se leagă de boicotul marilor televiziuni şi agenţii de ştiri.
Robert Veress în cea de a treia zi de greva foamei şi a setei.
Robert Veress în cea de a treia zi de greva foamei şi a setei. (Epoch Times)

Jurnalistul Robert Veress a încetat greva foamei şi a setei şi a părăsit Piaţa Victoriei. Cum în caietul cu semnături pentru demisia lui Oprea au semnat sub 1000 de persoane, Veress a decis să renunţe la protestul său extrem.

După cele trei zile de privare de hrană şi apă, cea mai mare dezamăgire a lui Robert Veress este legată de boicotul principalelor televiziuni, al agenţiilor de ştiri şi ziarelor importante.

"Ieri s-au strâns doar 100 de semnături. Prin urmare, pentru a nu împinge protestul mai departe în derizoriu şi spre riscul iminent de a mă trezi cu probleme grave de sănătate pentru restul vieţii sau, chiar mai rău, asta în condiţiile în care nici nu mai puteam avea, obiectiv vorbind, încredere că sacrificiul ar fi contat, am încetat greva foamei şi a setei.

Fiindcă există mai multe persoane care şi-au manifestat intenţia de a semna în caietul pe care urmează să îl depun la Guvern, cu solicitarea demiterii vicepremierului Gabriel Oprea, voi mai aştepta până marţi, 3 noiembrie. În acest răstimp, doritorii pot semna pe liste individuale sau comune, pe care le pot scana şi mi le pot trimite fie prin mesageria Facebook, fie la adresa veress@gmail.com. Cei care nu au posibilitatea de a scana, mă pot contacta aici şi vom stabili o cale reciproc convenabilă de a ne întâlni.

Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, în orice formă. Am căutat să răspund, individual, mesajelor şi întrebărilor adresate prin comentarii la diverse postări legate de subiect. Dacă am „sărit” pe cineva, îl/o asigur că nu este cu intenţie şi îl/o invit să insiste.

Chiar dacă mulţi şi-au arătat dezamăgirea faţă de lipsa susţinerii publice, vă asigur că oamenii „de rând” au reacţionat aşa cum mă aşteptam, adică bine, ţinând cont de conjunctură şi de deceniile de inoculare a sentimentului de inutilitate (a oricărui demers de schimbare a mersului lucrurilor în societate). Problema capitală, pe care nu am anticipat-o, a fost boicotul principalelor televiziuni, al agenţiilor de ştiri şi ziare importante. Dacă protestul ar fi fost prezentat ca simplă ştire, cel puţin de o televiziune-două, situaţia ar fi stat cu totul altfel. Cineva punea întrebarea dacă se aşteaptă să mor, ca să devin o ştire. Am realizat că există posibilitatea ca nici atunci să nu fi fost o ştire sau, în orice caz, nu una urmată de o dezbatere care să genereze o schimbare în societate - ţinta demersului meu.", scrie Robert Veress pe Facebook.

Cineva punea întrebarea dacă se aşteaptă să mor, ca să devin o ştire. Am realizat că există posibilitatea ca nici atunci să nu fi fost o ştire sau, în orice caz, nu una urmată de o dezbatere care să genereze o schimbare în societate - ţinta demersului meu.

Reamintim că revoltat de refuzul vicepremierului de a demisiona după moartea poliţistului Bogdan Gigină, jurnalistul Robert Veress, redactor şef al cotidianului Puterea, a intrat luni, la ora 12, în greva foamei şi a setei, cerând demiterea lui Gabriel Oprea.

"Avem acum în fruntea Guvernului, la cel mai înalt nivel, vicepremier, o persoană care nu mai este om, şi-a pierdut calitatea de om în momentul în care a ales să părăsească locul accidentului acolo unde un "camarad" al său şi puneţi dvs. ghilimelele, un poliţist care îl servea a suferit un accident care s-a dovedit a fi mortal.", declară Robert Veress în seara zilei de luni.

Mai multe despre protestul jurnalistului puteţi citi aici şi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne