Jurnalistul Robert Veress, în a treia zi de greva foamei, plimbat pe la instituţiile statului

În timp ce jandarmii şi poliţiştii nimeresc drumul spre banca unde Robert Veress rabdă de foame şi de sete pentru demiterea lui Oprea, când vine vorba de înregistrarea grevei foamei, jurnalistul trebuie să se deplaseze el personal la autorităţi.
Mesajul lui Robert Veress
Mesajul lui Robert Veress (Robert Veress)

Intrat în cea de a treia zi a grevei foamei şi a setei pentru demiterea vicepremierului Oprea, jurnalistul Robert Veress se va deplasa, miercuri, la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a-şi înregistra protestul, astfel încât greva sa să fie considerată de autorităţi 100% legală.

Deşi anemiat din cauza privării de apă şi hrană şi de statul în frig în faţa Guvernului, jurnalistul va merge personal la instituţiile statului, căci telefoanele date ieri pentru a-şi înregistra greva foamei, previzbil, nu au dus la niciun rezultat. Autorităţile l-au pasat, kafkian, de la una la alta, pentru ca într-un final, să nu se rezolve nimic.

"Ieri a venit ambulanţa, solicitată spre monitorizare la 112. Nesolicitate au venit să mă legitimeze trei echipe de jandarmi şi două de poliţişti, care ştiau cine sînt şi de ce sînt acolo, doar ca să îmi explice, iar şi iar, că protestul meu e la limita legalităţii. Adică, nu încalc nicio lege, dar e la limită, totuşi. Un jandarm mi-a zis că am în textul de pe pancartă o virgulă care se poate interpreta şi, pentru care, dacă n-ar fi om, m-ar putea amenda. Altfel, aceştia au fost prietenoşi.

Când am sunat la 112 mi s-a indicat să sun la Ministerul Sănătăţii, să anunţ greva. Am sunat, dar mi s-a spus că am fost îndrumat greşit, trebuia să fi sunat la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti sau la Primăria Sectorului 1, pe raza căreia îmi desfăşor protestul. Mi s-au oferit două numere de telefon, la care să apelez. Am sunat la amândouă şi nu răspundea nimeni. Mai târziu, am rugat colegii din redacţie să se intereseze unde ar fi trebuit să sun, de fapt.

S-au interesat şi au aflat că la Direcţia de Sănătate Publică, însă numai până la ora 3. Eu sunasem inainte de ora 3. În orice caz, ideea e că, dacă vrei să intri în greva foamei eşti invitat să îţi oficializezi demersul, dar puţini stiu şi cum se face (să nu uit să precizez că echipa de jandarmi cu care am discutat în jurul orei 12 îmi sugera să mă duc la Ministerul Sănătăţii, să fac o cerere scrisă). Iar dacă vrei să intri în greva foamei la ora 3 şi-un sfert e nasol, că s-a terminat programul de înscriere a grevelor şi nu te mai pot monitoriza, în caz că ai probleme de sănătate. Eu nu am, deocamdată. Mi s-a uscat gura, nu mai elimin nimic, cred că am o stare uşor febrilă, dar stiu că rezist şi azi.", scrie Robert Veress pe Facebook.

Reamintim că revoltat de refuzul vicepremierului Oprea de a demisiona după moartea poliţistului Bogdan Gigină, jurnalistul Robert Veress, redactor şef al cotidianului Puterea, a intrat luni, la ora 12, în greva foamei şi a setei. Aşezat pe o bancă în faţa Muzeului Antipa, vis-a-vis de Guvern, jurnalistul este ferm hotărât să nu mănânce şi să nu se hidrateze până când Oprea nu va fi demis, considerând că nu se poate tolera ca România să aibă în fruntea Guvernului un demnitar care şi-a lăsat în urmă un subordonat rănit.

"Avem acum în fruntea Guvernului, la cel mai înalt nivel, vicepremier, o persoană care nu mai este om, şi-a pierdut calitatea de om în momentul în care a ales să părăsească locul accidentului acolo unde un "camarad" al său şi puneţi dvs. ghilimelele, un poliţist care îl servea a suferit un accident care s-a dovedit a fi mortal.", declara Robert Veress luni.

Veress a mai precizat că protestul său nu se va opri "până când premierul îşi va reveni la realitate" şi îl va demite pe general:

"Voi sta aici până când premierul Ponta va decide să-l demită pe vicepremierul Gabriel Oprea. Oprea nu intenţionează să demisioneze, nu mai putem sconta pe demisia sa. Eu scontez că premierul Ponta va reveni la realitate şi că îl va demite pentru că este o situaţie inacceptabilă. Să ne gândim cum vom fi priviţi în Occident în momentul în care avem în fruntea Guvernului un asemenea personaj.", a adăugat jurnalistul.

Nu în ultimul rând, Veress a lansat un apel către cei ce vor să-i sprijine demersul să semneze pentru demiterea lui Oprea într-un caiet pe care jurnalistul îl are cu sine.

"Caietul nu este o listă oficială de semnături; o voi preda la Guvern strict pentru luare la cunoştinţă că existăm, ca un instrument de presiune legitimă, nu ca o solicitare oficială.", precizează Robert Veress.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne