Maşina lui Oprea ar fi efectuat 1.500 de "misiuni urgente" de la începutul anului [surse]

Maşina lui Gabriel Oprea a fost implicată, de la începutul anului, în 1.500 de misiuni urgente, adică cele care au nevoie de coloană oficială, potrivit unor surse Digi24.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Potrivit Digi24, asta înseamnă 292 de zile în care maşina a fost în situaţii de urgenţă. Astfel, în urma unui calcul, în medie, cinci misiuni urgente pe zi a avut Gabriel Oprea de la începutul lunii ianuarie şi până acum.

Ţinând cont că în această perioadă Gabriel Oprea a fost de două ori prim-ministru interimar, asta înseamnă că în perioada respectivă, de 35 de zile, ar fi avut drept la coloană oficială.

Din punct de vedere legal, doar patru persoane beneficiază de coloană oficială: preşedintele ţării, premierul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului. Potrivit legii, ministrul de Interne beneficiază de coloană oficială, dar doar în situaţii de urgenţă.

Informaţia pare să certifice acuzaţiile lansate, sub protecţia anonimatului, de o serie de poliţişti revoltaţi de moartea colegului lor Bogdan Gigină.

Oamenii legii susţin că Oprea merge însoţit de coloană oficială şi la restaurant şi la tuns, şi la meci şi la mănăstire, practic peste tot, iar poliţiştii sunt obligaţi în mod constant să meargă cu viteze mult prea mari.