MAI-ul "interesului naţional" nu a trimis procurorilor informaţiile solicitate în cazul morţii lui Bogdan Gigină

Procurorii nu au primit încă de la MAI nici traseul pe care coloana lui Oprea l-a avut în seara zilei de 20 octombrie şi nici documentele pentru constituirea dispozitivului din care făcea parte poliţistul Bogdan Gigină.
Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
27.10.2015

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) nu au trimis procurorilor care investighează moartea poliţistului Bogdan Gigină traseul coloanei oficiale din care făcea parte acesta, ci doar componenţa dispozitivului, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit agenţiei citate, deşi procurorii au solicitat, în mod expres, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne nu au pus la dispoziţia Parchetului Tribunalului Bucureşti nici traseul pe care coloana vicepremierului Oprea l-a avut în seara zilei de 20 octombrie şi nici documentele pentru constituirea dispozitivului.

Pe masa procurorilor ar fi ajuns numai lista persoanelor care s-au aflat în respectiva coloană, din aceste informaţii reieşind că în maşină cu ministrul Afacerilor Interne se aflau trei persoane, şoferul şi un angajat, au precizat sursele citate.

Informaţia vine la o zi după ce vicepremierul afirma, în prima conferinţa de presă susţinută după tragedia în urma căreia Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, că: "MAI şi structurile subordonate acordă sprijin activ pentru desfăşurarea anchetei şi vom pune în continuare la dispoziţia Parchetului toate documentele şi informaţiile solicitate.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Bogdan Gigină, poliţist în Brigada Rutieră, a decedat, la doar 28 de ani, după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe şosea în plin centrul Capitalei, pe strada Ştirbei Vodă.

Iniţial, Politia Capitalei a comunicat că agentul era într-o misiune de fluidizare a traficului pentru ca, două zile mai târziu, după ce presa a vuit despre faptul că tânărul făcea parte dintr-o coloana care-l însoţea pe vicepremier de la restaurant spre casă, Poliţia să confirme că agentul făcea într-adevăr parte din dispozitivul lui Oprea.

Desigur, Poliţia a precizat că Gabriel Oprea beneficia de coloană "în condiţiile legii" şi se deplasa cu o viteză adaptată la condiţiile meteo şi de trafic existente.

Pe de altă parte, mai mulţi poliţişti au declarat, sub protecţia anonimatului, că Gigină ar fi fost obligat să gonească la o viteză de peste 100 km la oră, că ABS-ul motocicletei nu funcţiona şi că oricum, regulamentele poliţiei rutiere interzic mersul cu motocicleta pe ploaie şi frig. De asemenea, oamenii în uniformă au mai precizat că Oprea merge însoţit de coloană (la care, potrivit legilor în vigoare la momentul producerii accidentului, nu are dreptul decât în situaţii excepţionale) şi la restaurant şi la tuns, practic peste tot, iar poliţiştii sunt obligaţi în mod constant să meargă cu viteze mult prea mari.

După moartea lui Bogdan, în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării au avut loc mai multe evenimente comemorative şi proteste. Duminică, în jur de 1500 de persoane i-au cerut demisia lui Oprea în faţa sediului MAI, luni, în faţa Guvernului a avut loc un nou protest iar jurnalistul Robert Veress a intrat în greva foamei şi a setei cerând demisia generalului, pe care îl acuză că şi-a pierdut calitatea de om în momentul în care a lăsat în urmă un camarad

Pentru a afla mai multe despre controversele din jurul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină, vă recomandăm articolul Cazul poliţistului care şi-a pierdut viaţa escortându-l pe Oprea. O înmormântare şi întrebări fără răspuns

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor