RETROSPECTIVĂ Epoch Times 2013: Reconsiderarea istoriei la intrarea în noul an

Restaurare animată bazată pe o fosilă de peşte care a trăit cu 400 de milioane de ani în urmă, descoperită în China
Restaurare animată bazată pe o fosilă de peşte care a trăit cu 400 de milioane de ani în urmă, descoperită în China (Brian Choo)

Înţelegerile convenţionale asupra istoriei se schimbă continuu pe măsură ce istorici şi oameni de ştiinţă încearcă să capete o înţelegere a Pământului şi a trecutului omenirii, folosind artifacte fragmentate şi tehnologiile în continuă dezvoltare.

Intrarea într-un nou an ne inspiră de multe ori să reflectăm pe unde am trecut şi încotro ne îndreptăm. Epoch Times a compilat unele articole explorând dovezi care ar putea inspira o perspectivă diferită asupra istoriei, una care ar putea schimba cărţile viitorului, sau, cel puţin de a ridica întrebări cu privire la ceea ce credem că ştim.

Grecii antici au avut contact cu Lumea Nouă, afirmă un om de ştiinţă italian

"Lumea Nouă", ar fi fost cunoscută de grecii antici cu mult înainte de a o fi descoperit europenii moderni, în 1492, afirmă fizicianul şi filologul italian Lucio Russo.

Printre numeroasele indicii care demonstrează contactul dintre europenii antici şi americanii nativi sunt câteva texte pre-columbiene care au supravieţuit devastării spaniole.

Într-o carte despre originile poporului Maya - Quiché se afirmă că părinţii acelei civilizaţii, potrivit textului, au fost "oameni negri, oameni albi, oameni cu multe înfăţişări, oameni cu multe limbaje diferite", şi au venit din est. "Şi nu este clar modul în care au trecut peste mare. Au trecut ca şi cum nu exista nicio mare", spune textul.

Structură enigmatică în Israel

Se afirmă de-obicei că civilizaţiile umane avansate ar fi apărut doar în urmă cu 7.000 ani. Cu toate acestea, continuă să fie descoperite şi investigate artifacte şi structuri care par să sugereze că societăţi preistorice avansate au existat cu mult înainte de această dată.

În partea de jos a Lacului Kinneret (sau Tiberiada) din Israel, de asemenea, cunoscut sub numele de Marea Galileii, există o structură masivă, enigmatică, care ar putea fi mai veche de 9.500 de ani. O investigaţie amănunţită a structurii nu a fost încă făcută.

Aceasta a fost descoperită de către National Institute of Ocean Technology în anul 2000 în Golful Khambhat (cunoscut anterior ca Golful Cambay). Structura circulară alcătuită din bolovani şi pietre se întinde pe aproximativ 9 km. Aceasta a fost explorată doar prin scanare sonar şi dragare, şi au evidenţiat cel puţin un artifact preistoric.

Site-ul Princeton explică de ce unii arheologi refuză să accepte estimările de vârstă: "O plângere majoră este că artifactele de la site au fost recuperate prin dragare, în loc să fie recuperate în timpul unei săpături arheologice controlate. Acest lucru conduce arheologii să susţină că aceste artifacte nu pot fi legate categoric la site".

Artefacte preistorice şi site-uri din America

Mai multe site-uri preistorice şi artifacte au apărut în Statele Unite derutând academicienii. Iată două astfel de descoperiri.

Urma de picior şi trilobitul

În iunie 1968, un colecţionar amator de fosile a făcut descoperirea vieţii sale, stârnind valuri în comunitatea ştiinţifică. Aproximativ la 64 km vest de Delta, Utah, era amprenta unei tălpi umane fosilizate pe un trilobit, un artropod marin dispărut. Piciorul, de dimensiune corespunzătoare numărului 47 la pantofi - călcase pe un trilobit viu care avea 10,25 cm lungime şi 3,5 cm lăţime, potrivit Unexplained Net şi Books Fact.

Se ştie că trilobiţii ar fi dispărut în urmă cu aproximativ 280 milioane de ani, şi în conformitate cu calendarul ştiinţific actual, cu siguranţă că nu existau la momentul respectiv oameni care purtau pantofi. Vârsta fosilei este estimată între 200 şi 600 de milioane de ani.

Clopot în cărbune

În 1944, un băiat de 10 ani din Virginia de Vest a scăpat o bucată de cărbune pe pământ, şi spre surprinderea lui, un clopot de metal a apărut din interiorul ei. Cărbunele era bituminos, o bucată de cărbune veche de 300 de milioane de ani, raportează Dr. John D. Morrid de la Institute for Creation Research (Institutul de Cercetare a Creaţiei). La o examinare şi o analiză suplimentară, clopotul s-a dovedit a fi făcut dintr-un amestec neobişnuit de metale, diferit de orice mijloace de producţie cunoscute sau înregistrate în zilele noastre.

Morminte de uriaşi

Dovada existenţei creaturilor mitice, cum ar fi sirene şi uriaşi, a stârnit un mare interes, deşi aceasta nu a influenţat semnificativ paradigma ştiinţifică actuală.

În textele biblice, uriaşii au fost numiţi Nephilim. Jurnale de marinari şi exploratori conţin numeroase raportări despre aceştia, şi astăzi multe dintre rămăşiţele găsite în întreaga lume se potrivesc cu descrierea unui umanoid gigant.

În mai multe locuri din Statele Unite, au fost descoperite morminte care conţin oase uriaşe. Un sondaj arheologic din Kentucky de pe site-ul Universităţii din Kentuck menţionează cel puţin trei rapoarte de morminte gigantice. În ciuda a mii de schelete gigant dezgropate în întreaga lume, comunitatea ştiinţifică a oferit prea puţină recunoaştere aceastei descoperiri.

O fosilă de peşte ar putea modifica dramatic istoria evolutivă

O fosilă de peşte care a fost descoperită în septembrie a.c. în China, ar putea schimba dramatic istoria.

Fosila, despre care oamenii de ştiinţă spun că este un peşte vechi de 419 milioane de ani, "infirmă teoria îndelung susţinută că animalele moderne, cu schelete osoase (osteichthyans) au evoluat de la o creatură gen rechin cu schelet cartilaginos", potrivit AFP.

Deşi se credea că multe animale şi oamenii au evoluat din structuri osoase, noua descoperire a acestei fosile de peşte arată că un schelet osos a fost, de fapt, prototipul pentru toate vertebratele, a scris un grup de cercetători în revista Nature.

"Această descoperire uluitoare aruncă o provocare ideilor îndelung susţinute cu privire la evoluţia vertebratelor", a declarat co-autorul studiului Brian Choo de la Institutul de Paleontologie a Vertebratelor şi Paleoantropologie de la Beijing.

"Implicaţiile sunt clare: ostheichthyans nu şi-au dobândit scheletele lor osoase, ei pur si simplu le-au moştenit de la strămoşii lor - peştele acoperit cu o placa osoasă, cunoscut sub numele de placoderm - care sunt acceptaţi a fi membrii cei mai primitivi ai familiei vertebrate cu maxilar", a declarat a declarat Choo.

"Osteichthyans nu au trecut printr-un stadiu de dezvoltare în timpul evoluţiei lor timpurii, şi şi-au dobândit osatura lor mai târziu, ci ei pur şi simplu şi-au păstrat plăcile direct de la ...strămoşii lor".

Mamuţii din America de Nord

Desenul gravat al unui mamut sau mastodont a fost descoperit în Vero Beach, Florida, pe un fragment de os de 7,62 cm. Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Conservare Smithsonian au datat desenul la 13.000 de ani vechime. Artifactul este cea mai veche artă din epoca de gheaţă, reprezentând un animal cu trunchi. Iniţial se credea că mamuţii nu existau în America de Nord în acea perioadă.