Reşedinţa ambasadorului german din Grecia, atacată cu Kalaşnikov

Cancelarul german Angela Merkel (HANNIBAL HANSCHKE / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
30.12.2013

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier a condamnat dur atacul de luni asupra reşedinţei ambasadorului german de la Atena, adăugând că actul nu a reuşit să afecteze relaţiile dintre cele două state, a raportat publicaţia The Australian.

"Acesta este un act pe care îl luăm foarte în serios. Nimic, şi subliniez nimic, nu poate justifica un astfel de atac asupra unui reprezentant al ţării noastre", a declarat Steinmeier în Berlin.

Ministrul de Externe a precizat că atacatorii nu vor reuşi să "deterioreze relaţiile bune dintre Germania şi Grecia şi dintre germani şi greci".

Poliţia greacă a declarat că înspre reşedinţa lui Wolfgang Doldt din districtul Chalandri, Atena, focurile au fost trase dintr-o puşcă de asalt Kalaşnikov, la ora locală 3 dimineaţa.

Nimeni nu a fost rănit în atac.

Potrivit unui raport al postului de radio Skai, au fost trase cel puţin 20 de focuri. Patru gloanţe au rams în poarta grădinii.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert, a declarat că prim-ministrul grec Antonis Samaras a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel, despre atac. Acesta a anunţat că Merkel le-a urat grecilor o bună preşedinţia a UE în următoarele şase luni, adăugând că Grecia poate conta pe sprijinul germanilor.

Un purtător de cuvânt al lui Steinmeier a declarat că reacţia autorităţile din Grecia, cu privire la atac, a fost "rapidă şi circumspectă".

Guvernul grec a asigurat Germania că vor fi consolidate măsurile de securitate la reşedinţa ambasadorului şi că vor fi făcute eforturi pentru a-i prinde şi a-i condamna pe cei vinovaţii.

Potrivit rapoartelor de presă, poliţia anti-terorism a arestat deja trei persoane.

Reşedinţă ambasadorului german a mai fost ţinta unui atac terorist în 1999, când s-a tras cu o armă anti-tanc în ea.

Mulţi greci dau vina pe poziţia Germaniei cu privire la măsurile de austeritate, deci, pentru necazurile lor economice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor