Remus Pricopie: Romulus şi Remus au fost găsiţi într-un cuib de vulpi. Vulpea nu era cetăţean

"Nu ştiu dacă (Romulus şi Remus) s-au născut într-un oraş anume, pentru ca ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean...." Această propoziţie nu reprezinta o "perlă" colectată din lucrările celor ce au picat examenul de Bacalauret ci a fost enunţată de însuşi ministru educaţiei, Remus Pricopie.
Remus Pricopie (Epoch Times România)
Loredana Diacu
15.09.2014

"Nu ştiu dacă (Romulus şi Remus) s-au născut într-un oraş anume, pentru ca ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean...." Această propoziţie nu reprezintă o "perlă" colectată din lucrările celor ce au picat examenul de Bacalaureat, ci a fost enunţată de însuşi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Întrebat luni, în cadrul unei emisiuni difuzate de televiziunea Digi 24, în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, ministrul Educaţiei a confundat lupoaica, despre care legenda spune că i-ar fi alăptat pe întemeietorii Romei, cu o vulpe, care vulpe, culmea, nici nu era cetăţean al vreunui oraş.

Atenţionat de moderatoarea Digi că vulpea era lupoaică de fapt, Pricopie a revenit: "Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetăţean ... Roma a venit după."

În cadrul aceleiaşi emisiuni, ministrul Pricopie a insistat asupra importanţei lecturilor pentru copii, lectura fiind un fundament al culturii generale.

"Văd că acum se poartă inventarul lecturilor. O să vorbesc despre Moromeţii. Am constatat, la diferenţă de 27 de ani, că fiul meu a stat cu Moromeţii în faţă mai mult timp decât mine, eu l-am citit mai repede şi cu mai multă pasiune, şi am realizat că trebuie să insistăm pe zona lecturii şi poate că la un moment dat chiar şi lista lecturilor obligatorii trebuie adaptată generaţiilor actuale", a declarat Pricopie, la începutul unui an şcolar care, pentru prima dată în istoria învăţământului contemporan, începe fără manuale pentru elevii de clasa I şi a II-a.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor