Remedii naturiste pentru erupţiile cutanate cauzate de căldură, şi nu numai
alte articole
Alergia la căldură, numită şi miliaria, este una din cele mai răspândite probleme care apar în zilele toride ale verii. Se manifestă pe zonele din corp acoperite de haine, mai ales în zona axială, umeri, gât, talie, încheieturi, unde pielea este mai fină, atunci când transpiraţia nu se poate elimina din piele. Din cauza canalelor de eliminare care se blochează şi se inflamează, pe piele apar clustere de bubiţe mici roşii sau roz, care dau senzaţie de mâncărime. Aceste erupţii sunt foarte dureroase, usturătoare şi creează discomfort. Este mai frecventă la copii, dar apare şi la adulţi, cu frecvenţă mai ridicată în special la obezi.
Iată câteva remedii folosite în general pentru iritaţiile cauzate de aceste erupţii:
Tărâţe de grâu
Se amestecă o cantitate generoasă de tărâţe de grâu, cu apă rece sau călduţă. Cu amestecul astfel obţinut, se spală zonele de piele afectate de 2-3 ori pe zi.
Bicarbonat de sodiu
Spălaţi zonele afectate cu bicarbonat de sodiu şi apă, după care uscaţi bine cu ajutorul unui prosop moale.
Amidon de porumb
Într-o tigaie pusă la foc mic, rumeniţi amidon de porumb până când îşi schimbă uşor culoarea. Pudraţi eruptiile cauzate de căldură cu acest praf.
Făină de grâu
Se prăjeşte făină de grâu până la rumenire şi se lasă apoi să se răcească. Se pudrează cu ea zonele afectate.
Apă sărată
Spălaţi locurile unde au apărut erupţiile cu apă sărată rece.
Oţet, apă
Pentru ameliorarea efectului de căldură şi arsură, folosiţi un amestec de oţet şi apă.
Protejarea de razele soarelui
Cantităţi egale ulei de măsline şi vin alb (sau oţet de mere)
Nu vă îngrijoraţi dacă vreţi să mergeţi la plajă şi nu aveţi cremă de protecţie solară. Razele nocive ale soarelui pot fi ecranate prin aplicarea pe piele a unei soluţii din părţi egale de ulei de măsline, şi vin alb (sau oţet de mere).
Tratament de amidon pentru pielea iritată a sugarilor
Praf fin de amidon
Pudraţi părţile iritate cu amidon sub formă de pulbere fină, şi lăsaţi apoi copilul descoperit, până când amidonul se usucă pe piele.
Tratament pentru pielea înăsprita
Sare, suc de lămâie
Faceţi o pastă prin combinarea sării cu zeamă de lămâie. Cu acest amestec abraziv, frecaţi zonele cu piele aspră şi scorţoasă, cum ar fi coatele, picioarele şi genunchii. Pasta se îndepărtează prin spălare cu apă rece.
Remediu pentru estomparea vergeturilor pe piele
1 lingură ulei de susan
După duş sau baie, ungeţi uşor cu ulei de susan pe întregul corp (nu doar zonele demarcate). După mai multe folosiri, vergeturile apărute în timpul sarcinii sau datorită pierderii în greutate vor începe să se estompeze şi chiar să dispară.
Remedii pentru infecţii cutanale ale pielii
Suc de usturoi
Pentru tratarea infecţiilor cutanate minore, se aplică suc de usturoi.
Suc de trifoi încolţit
Puneţi sămânţa de trifoi la încolţit. Când trifoiul a încolţit şi crescut cam 1-2 cm, se dă printr-un storcător. Nu e nevoie de o cantitate prea mare de suc. 4-6 ml de suc proaspăt sunt suficiente pentru aplicare pe suprafaţa infectată.
Supă de varză fiartă
Infecţiile pielii pot fi eliminate prin ştergerea în mod regulat cu supă obţinută prin fierberea verzei.