Îngrijirea naturală a pielii - răsfăţaţi-vă corpul

Pielea ocupă cea mai mare suprafaţa a corpului nostru. Din păcate, ea este continuu expusă la tot felul de toxine şi chimicale. Atunci când dormim, porii pielii se deschid şi pielea respiră, iar tot ceea ce este la depozitat la suprafaţa pielii, de la produse cosmetice, la poluanţi de mediu - vor fi absorbite în nivelurile mai profunde ale pielii. De aceea este foarte important să-i acordăm o îngrijire atentă, să o menţinem curată, să folosim produse naturale care îndepărtează substanţele nocive, şi îi menţin elasticitatea şi prospetimea. Iată câteva metode naturiste care curăţă şi hrănesc pielea corpului, îl eliberează de stres şi ajută la creşterea vitalităţii organismului.
Nufăr (Maria Baciu / Epoch Times)
Maria Matyiku
01.06.2012

Pielea ocupă cea mai mare suprafaţa a corpului nostru. Din păcate, ea este continuu expusă la tot felul de toxine şi chimicale. Atunci când dormim, porii pielii se deschid şi pielea respiră, iar tot ceea ce este la depozitat la suprafaţa pielii, de la produse cosmetice, la poluanţi de mediu - vor fi absorbite în nivelurile mai profunde ale pielii. De aceea este foarte important să-i acordăm o îngrijire atentă, să o menţinem curată, să folosim produse naturale care îndepărtează substanţele nocive şi îi menţin elasticitatea şi prospetimea.
Iată câteva metode naturiste care curăţă şi hrănesc pielea corpului, eliberează de stres şi ajută la creşterea vitalităţii organismului.

Ulei de masaj pentru corp

Ulei de arahide pur

Uleiul de arahide pur conţine cantităţi importante de vitamina E, cunoscută pentru rolul de-a o proteja de radicalii liberi de oxigen, fiind un antioxidant puternic, necesar pentru menţinerea integrităţii membranei celulare a membranelor mucoase şi ale pielii. Pentru a beneficia de puterile curative ale acestui ulei, imediat după baie, ungeţi cu el pielea corpului, apoi masaţi uşor.

Ulei de masaj pentru relaxarea corpului

1/4 cană ulei de susan, 2 linguri de ulei de migdale, 1/4 linguriţă de scorţişoară, 1/4 linguriţă de nucşoară măcinată

Se combină ingredientele de mai sus cu tel sau o furculiţă, după care se lasă deoparte cel puţin 3 ore. Se strecoară apoi condimentele măcinate, folosind un filtru de cafea de hârtie sau un prosop de hârtie. Loţiunea astfel obţinută se păstrează într-un borcan şi se foloseşte din abundenţă, de câte ori simţiţi nevoia unui masaj relaxant.

Tratament revitalizant înainte de baie

1 lingură de ulei de măsline, 1 cană de piure de căpşuni, 1/4 ceaşcă de miere

Se prepară o cremă dintr-o lingură de ulei de măsline amestecată bine într-o cană de piure de căpşuni proaspăt culese. Adăugaţi 1/4 cană de miere. Se foloseşte înainte de baie, pentru revitalizarea pielii,.

Ulei de masaj pentru piele deshidratată şi lăsată

un pumn de sâmburi de fistic decojite (tocate), 1 litru ulei de arahide

Se fierb sâmburii de fistic în uleiul de arahide la foc mic pentru aproximativ o oră. Se lasă să se răcească până când uleiul devine călduţ, apoi se strecoară. Cu uleiul obţinut se masează uşor pielea corpului, incluzând faţa şi gâtul.

Mască hidratantă pentru corp

1 gălbenuş de ou, 1 linguriţă de ulei de măsline, apă de ploaie

Bateţi împreună un gălbenuş de ou şi o linguriţă de ulei de măsline. Întindeţi uşor amestecul pe faţă, gât şi partea superioară a sânilor. Acoperiţi cu prosoape înmuiate în apă caldă şi lăsaţi să acţioneze pentru 20 de minute, după care vă spălaţi cu apă de ploaie proaspătă.

Loţiune hidratantă de corp

Ulei de avocado

Masaţi corpul cu ulei de avocado. Uleiul de avocado pătrunde adânc în piele, înmoaie pielea uscată şi ajută la regenerarea ei. Este bun chiar şi pentru masarea părului, protejându-l astfel de soare, vânt, ploaie, în timp ce îi păstrează supleţea.

Cremă hidratantă pentru mâini

1 cană fulgi de ovăz, 1 lingură de suc de lămâie, 1 lingură de miere

Se amestecă ingredientele până când se formează o pastă umedă care apoi se aplică pe mâinile curate. Se pun mănuşi de bumbac pentru 20 de minute, după care mâinile se clătesc cu apă călduţă şi se usucă.

Rejuvenant pentru piele

1 cană de fulgi de ovăz, 1 cană de afine, 1 lingură de miere, 1 lingură migdale

Cu ajutorul unui blender, se face un piure folosind ingredientele de mai sus. Cu crema obţinută se masează pielea proaspăt spălată şi încă puţin umedă. Lăsaţi să se usuce pe piele cam 15 minute, după care se clăteşte cu apă rece.

Lapte de baie pentru înmuierea pielii

1/2 cană de lapte praf, 1/4 cană de amidon de porumb, 1/4 cană de miere, 5-7 picături de ulei de trandafir, 2-3 linguri de apă distilată

Într-un blender, combinaţi laptele praf, cu amidonul de porumb, mierea şi uleiul de trandafir. Se adaugă apoi încetul cu încetul apă distilată, până când amestecul devine ca o pastă omogenă. Pasta se pune în cadă în timp ce cada se umple cu apă. Relaxaţi-vă apoi în apă, cam 10-20 de minute.

Tonic pentru piele

1 l de lapte, 3 lămâi

Pentru a menţine o piele minunată, ştergeţi corpul în mod regulat cu un litru de lapte, în care adăugaţi sucul de la 3 lămâi.

Moisturizer pentru piele

Ulei de măsline

Pentru înmuierea şi tratarea pielii uscate, aplicaţi zilnic ulei de măsline, masând uşor până când uleiul pătrunde bine în piele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor