Protestele tinerilor continuă: "Uită-te la francezi, instantaneu ies în stradă cu zecile de mii şi fac scandal. Noi stăm şi frecăm duda"

Protest al tinerilor pentru renumărarea voturilor
Andrei Pricopie
16.06.2024
Se încarcă player-ul...

Protestele din Piaţa Victoriei au continuat şi sâmbătă seară: sute de tineri au cerut renumărarea voturilor în secţiile unde au fost înregistrate probleme.

"Nu sunt de acord cu fraudele care au fost semnalate până acum şi vrem renumărarea. Şi nu vrem toată fofilarea asta nesimţită pe care o face Biroul Electoral Central. Mizerii de genul acesta se produc oriunde în lume. Nu e ceva specific României. Ce este specific României este inactivitatea poporului. Pentru că alţii... Uită-te la francezi. Francezii instantaneu ies în stradă cu zecile de mii şi fac scandal. Noi stăm şi frecăm duda", a declarat unul dintre manifestanţi.

Ţinând o pancartă cu mesajul "Fără fraudare", o tânără a opinat că cei de la putere au mers pe sistemul "trebuie să iasă cine trebuie să iasă".

"Cred că trebuie să fim activi şi să ne cerem drepturile. Şi aşteptăm să reacţioneze şi autorităţile. Cerem renumărarea voturilor!", a adăugat protestatara.

"A fost primul meu vot şi chiar am trecut printr-un proces în care am promovat cât mai mult mersul la vot. Şi totuşi acum să aflăm că votul nostru nu contează? Că voturile noastre au fost mai mult sau mai puţin fraudate?! Ceva trebuie schimbat", a afirmat un alt participant la protestul din Piaţa Victoriei, care i-a cerut demisia lui Toni Greblă, şeful Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Alt tânăr a subliniat că oamenii ar trebui să conştientizeze că votul lor e important, dar şi că datoria lor nu e doar din 4 în 4 ani.

"Oamenii ar trebui să se implice civic. Mi se pare ireal că două partide care au fost în contradicţie de la Revoluţie încoace acum s-au aliat sub pretextul stabilităţii. Împrumuturile sunt foarte mari, dobânzile la care se împrumută sunt foarte mari, economia e praf, preţurile sunt foarte mari şi cred că guvernează foarte prost", a punctat manifestantul.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor