George Simion dat în judecată de o fostă senatoare AUR şi soţul ei

Rodica Boancă (Facebook/rodica.boanca)
Andrei Popescu
24.06.2024

Senatoarea Rodica Boancă şi soţul ei l-au dat în judecată pe liderul AUR George Simion, dosarul având ca obiect “acţiune în răspundere delictuală” şi fiind înregistrat pe 27 septembrie 2023 la Tribunalul Bucureşti, arată datele consultate de Fanatik pe portalul instanţelor de judecată.

Rodica Boancă a demisionat din AUR în luna iunie a anului trecut pe motiv că partidul condus de George Simion şi-a încălcat promisiunea că nu va include traseişti, securişti şi masoni. Boancă era vicepreşedintă a grupului parlamentar AUR, iar după demisie a rămas senatoare independentă.

De asemenea, continuă site-ul citat, senatoarea a menţionat că George Simion, care şi-a lansat recent candidatura pentru alegerile prezidenţiale, este prieten cu un ziarist care a publicat mai multe articole în care au fost făcute dezvăluiri despre afacerile cu statul pe care le-a făcut firma soţului ei, Florin Boancă, afaceri de consultanţă şi servicii în domeniul construcţii electrice şi fotovoltaice. În plus, Rodica Boancă a mai arătat că nu a intervenit niciodată în favorizarea vreunui contract, că nu a făcut trafic de influenţă şi nici abuz de funcţie, aşa cum se sugera în respectivele articole.

În ianuarie 2024, senatoarea Boancă a dezvăluit că soţul ei a făcut sesizare la DNA privind modul în care AUR a cheltuit banii din subvenţie pentru caravana medicală. Conform sursei citate, aceasta a susţinut că în spatele caravanei s-ar afla o fundaţie condusă de un deputat AUR şi că soţul ei a sesizat ilegalitatea modului în care se cheltuie banii pentru partide politice, de către AUR, folosindu-se de aşa-zisa caravană medicală, fundaţia primind din subvenţie o parte importantă, în jur de 11 milioane de lei.

În ceea ce priveşte procesul intentat de Boancă, în calitate de pârâţi mai figurează alţi câţiva membri AUR, dar şi firmele care deţin site-ul şi televiziunea la care s-au făcut dezvăluiri despre afacerile familiei Boancă, precizează publicaţia citată.

La termenul din 2 aprilie 2024, instanţa a cerut ca soţii Boancă să indice ce pârât răspunde pentru fapta proprie, cine răspunde pentru fapta obiectivă, iar în caz de răspundere obiectivă să se identifice şi prepusul în mod clar şi precis; să precizeze în mod clar, fracţionat pentru fiecare faptă ilicită a pârâţilor cuantumul daunelor morale solicitate. Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor