Lasconi consideră că Nicuşor Dan ar fi un bun candidat la prezidenţiale: "Doar că nu doreşte să participe, înţeleg"

Elena Lasconi (USR)
Andrei Popescu
24.06.2024

Primăriţa municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, favorită în cursa pentru şefia USR, a declarat, la Prima TV, că Nicuşor Dan, care a câştigat în mod detaşat un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei, ar putea fi un bun candidat la alegerile prezidenţiale din acest an.

“Da, doar că nu doreşte să participe, înţeleg”, a precizat Lasconi, citată de Ziare.com, adăugând că încă nu a discutat cu edilul. “Dar vreau să vorbesc”.

De asemenea, Lasconi a pledat pentru revenirea lui Nicuşor Dan în USR, partidul pe care l-a fondat în 2016:

“Mi-ar plăcea să se întâmple asta. El a născut USR. Chiar e un om deosebit, aşa cum îl văd eu din exterior. Îmi place şi umorul lui. Ar fi un super câştig”.

Reamintim, în acest context, că, la o zi după alegerile din 9 iunie, Nicuşor Dan a spus, la Digi 24, că nu are nicio intenţie să candideze la preşedinţia României şi că, în următorii patru ani, preocuparea lui va fi noul mandat cu care l-au investit bucureştenii.

“Nu candidez la preşedinţie. În acest moment, tocmai am primit un mandat de patru ani şi pentru perioada următoare e singura mea preocupare”, a afirmat el.

Totodată, Nicuşor Dan a mai spus că speră ca în Consiliul General al Municipiului Bucureşti să fie o majoritate USR, PMP, Forţa Dreptei şi REPER, cu care să lucreze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor