Plantele pot să gândească, să comunice şi să citească gândurile (partea a II-a)
alte articole
Plantele pot să gândească, să comunice şi să citească gândurile. Universul este plin de mistere, provocând multe din cunoştinţele noastre actuale. Aceste fenomene stranii stimulează gândirea şi o deschid faţă de posibilităţile nepermise anterior. Dacă sunt ele adevărate, veţi decide singuri.
Marcel Vogel a fost un cercetător al IBM timp de 27 de ani, timp în care a brevetat peste 100 de invenţii. Pe la jumătatea carierei sale, acesta a devenit interesat în aplicaţiile organice ale cunoştiinţelor sale ştiinţifice. La sfârşitul investigaţiilor sale Vogel a descoperit că plantele pot citi gândurile oamenilor, şi că o pot face la distanţe foarte mari. De asemenea, cantitatea de atenţie pe care persoana o acordă plantei, influenţează capabilitatea plantei de a percepe gândurile persoanei.
Studiile sale au început după ce a studiat experimentele lui Cleve Backster. Cercetările acestuia erau atât de celebre încât i-au determinat pe oameni să vorbească cu plantele lor în anii '70.
Backster, un fost specialist în detectoare de minciuni al CIA, a dezvoltat o tehnică la poligraf ce este folosită şi astăzi de armata şi agenţiile guvernamentale ale Statelor Unite. Backster a descoperit, cu ajutorul detectorului de minciuni, că plantele răspund acţiunilor şi gândurilor umane prin semnale de frică sau de bucurie. Experimentele sale sunt descrise în detaliu în prima parte a acestui articol format din două părţi.
Când Vogel a descoperit rezultatele cercetărilor efectuate de Backster, acesta s-a gândit că experimentele ar fi eronate, şi că n-ar putea fi adevărate. Aşa că le-a testat. Fostul său coleg Dan Willis, care a participat la experimente, a explicat rezultate obţinute Vogel pe site-ul MarcelVogel.org.
Vogel a creat o legătură între plante şi o punte Weatstone, un circuit care poate testa curentul electric. Când Vogel îşi limpezea mintea şi respira încet, plantele nu arătau nicio reacţie. Atunci când respira ritmic, păstrând un gând în minte, plantele aveau un răspuns dramatic.
Mai mult, Willis a notat: ”Capabilitatea de reacţie la gânduri a plantelor a fost aceeaşi la 25 de centimetri, la 3 metri, sau la 12.875 de kilometri, aşa cum a dovedit-o din Praga, Cehoslovacia, afectând planta legată la puntea Bridge Weatstone din laboratorul său din San José”.
În timpul unui experiment cu două plante efectuat pentru a studia reacţia uneia când cealaltă este rănită (tăiată, arsă sau ruptă), Vogel a observat că reacţia plantei varia în funcţie de atenţia ce îi era acordată. Acesta a înţeles atunci că gândirea cercetătorilor implicaţi putea influenţa experimentele.
”Acesta este unul din motivele pentru care anumite investigaţii ştiinţifice din domeniul energiilor subtile nu pot fi recreate imediat. Nu este mereu o chestiune de protocol ştiinţific, ci o chestiune de relaţie”, a notat Willis.
”Din păcate, mulţi oameni de ştiinţă consideră chestiunea ca fiind un fel de epifenomen obositor şi inutil. Chiar dacă asemenea indivizi sunt oameni de ştiinţă, pentru Marcel, ei erau tehnicieni care încercau să dovedească ceea ce ştiau”.