“Picătura care a umplut paharul” - Membru AUR trece în tabăra lui Şoşoacă. Acuză partidul condus de Simion de trădare

Horaţiu Şerb (Facebook/horatiuserb)
Andrei Popescu
26.06.2024

Un membru al partidului AUR, Horaţiu Şerb, a anunţat, marţi, că a părăsit formaţiunea condusă de George Simion şi că a intrat în partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S. România.

Şerb a acuzat AUR de “compromisuri trădătoare”, spunând că “declaraţia anti-naţionalistă” semnată de AUR pentru a adera la grupul E.C.R. “a fost picătură care a umplut paharul”.

“Vă anunţ că, începând de ieri, sunt Secretarul General al Partidului S.O.S. România în urma votului unanim al Comitetului Naţional al acestei formaţiuni politice, S.O.S. România rămânând singurul partid suveranist autentic din România.

Motivele plecării mele din A.U.R. sunt foarte clare: declaraţia anti-naţionalistă semnată de A.U.R. pentru a adera la grupul E.C.R. a fost picătura care a umplut paharul multor decizii şi mesaje care nu mă reprezintă ci dimpotrivă, sunt lucrurile împotriva cărora am luptat toată viaţa.

Spre deosebire de compromisurile trădătoare făcute de A.U.R., Partidul S.O.S. România participă în Parlamentul European la formarea unui grup suveranist autentic, intitulat chiar ‘Suveraniştii’, care nu se dezice de principiile pentru care a fost votat”, a scris Şerb pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Şerb a transmis că va rămâne în continuare “acelaşi naţionalist asumat pe care îl cunoaşteţi”.

Reamintim, în acest context, că AUR a anunţat că reprezentanţii săi care au câştigat un mandat la alegerile pentru Parlamentul European se vor alătura grupului Conservatorilor şi Reformatorilor Europeni (ECR).

Mai reamintim că Nicola Procaccini, europarlamentar din partea partidului Fraţii Italiei şi co-preşedinte al grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) din Parlamentul European, a declarat că, pentru a primi AUR în grup, a cerut partidului condus de George Simion o declaraţie oficială scrisă privind sprijinul unilateral al acestuia pentru “cauza ucraineană”.

“Am cerut partidului AUR o declaraţie oficială scrisă privind sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană, fără de care intrarea în grupul ECR nu ar fi fost posibilă, deoarece am fost întotdeauna alături de Kiev”, a precizat Procaccini, citat de agenţia de ştiri ANSA.

De asemenea, Procaccini a afirmat că, în cazul în care premierul ungar Viktor Orban ar dori să se alăture conservatorilor, şi acesta “ar trebui să facă acelaşi lucru”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor