Paza de Coastă salvează un bărbat care plutea pe o ladă frigorifică la 50 km de coasta Golfului Florida

Operaţiunea de salvare a căpitanului blocat pe lada frigorifică (YouTube Screenshot)
Epoch Times România
12.10.2024

Un echipaj de elicopter al Pazei de Coastă americane a salvat joi un bărbat văzut în timp ce plutea pe o ladă frigorifică în largul mării, la câţiva zeci de km de coasta Golfului Florida, după ce a lovit uraganul Milton, potrivit Zero Hedge.

Paza de Coastă a declarat că un echipaj de elicopter al Staţiei Aeriene Miami l-a salvat pe căpitanul unei nave de pescuit numită "Capt. Dave" la circa 50 km de Longboat Key.

Acesta a fost transferat la Tampa General Hospital pentru a urma un tratament suplimentar, au precizat oficialii.

După cum relatează mai jos reporterul The Epoch Times, Katabella Roberts, Paza de Coastă a declarat că bărbatul a supravieţuit deoarece purta o vestă de salvare şi avea o baliză de localizare a poziţiei de urgenţă şi o ladă frigorifică.

"Acest om a supravieţuit într-un scenariu de coşmar chiar şi pentru cei mai experimentaţi navigatori", a declarat Dana Grady, şeful centrului de comandă din St. Petersburg al Pazei de Coastă a SUA.

Căpitanul navei de pescuit şi un membru al echipajului au raportat pentru prima dată luni că au nevoie de asistenţă la aproximativ 33 km de John's Pass, în Florida. Potrivit Pazei de Coastă, la faţa locului au fost trimise un echipaj de bărci de salvare de la Sand Key Station şi un echipaj de elicoptere de salvare de la Air Station Clearwater.

Căpitanul şi membrii echipajului au fost salvaţi şi aduşi la Air Station Clearwater în "stare bună".

Miercuri, proprietarul navei de pescuit a informat Paza de Coastă că, în jurul orei 3 a.m., căpitanul s-a întors la barcă pentru a face unele reparaţii, dar nu a reuşit să se întoarcă.

"Observatorii au reuşit să ia legătura prin radio cu căpitanul, care a raportat probleme la cârmă, care a a devenit inactivă în timpul tranzitului său înapoi în port", a declarat Garda de Coastă.

În momentul operaţiunii de salvare, vremea s-a înrăutăţit rapid pe măsură ce uraganul Milton se apropia, cu valuri care atingeau între doi şi trei metri şi vânturi de aproximativ 48 km/h, potrivit Pazei de Coastă.

Căpitanul a fost instruit de Paza de Coastă să îşi pună o vestă de salvare şi "să rămână în poziţia de urgenţă a ambarcaţiunii, indicând o baliză radio".

Paza de Coastă a pierdut legătura cu căpitanul în jurul orei 18:45 miercuri.

Echipele de căutare şi salvare l-au reperat în cele din urmă plutind în derivă împreună cu lada sa frigorifică joi, în jurul orei 13:30.

Paza de Coastă a difuzat o înregistrare video a salvării pe platforma de socializare X.

Materialul video îl arată pe căpitan îngenuncheat pe lada frigorifică în timp ce de el se apropie un elicopter al Pazei de Coastă. Un membru al echipajului este apoi coborât în apă înainte de a înota spre căpitan. Videoclipul se încheie înainte ca acesta să fie scos din mare.

Salvarea a avut loc după ce uraganul Milton a atins ţărmul lângă Siesta Key, Florida, miercuri seara, ca o furtună puternică de categoria 3, aducând cu sine vânturi puternice, valuri de furtună mortale şi inundaţii.

Se crede că cel puţin 10 persoane au murit în urma furtunii. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor