AUR face jocurile Kremlinului în Parlamentul European. A votat împotriva acordării în continuare de sprijin financiar şi militar Ucrainei

Claudiu Târziu (AUR) (Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
19.09.2024

Delegaţia AUR în Parlamentul European a votat, joi, împotriva „Rezoluţiei privind acordarea în continuare de sprijin financiar şi militar Ucrainei, de către statele membre”, anunţă, printr-o postare pe Facebook, liderul delegaţiei AUR în PE, europarlamentarul Claudiu Târziu.

Pentru a-şi motiva votul care corespunde de minune intereselor Kremlinului, Târziu susţine că "aprovizionarea permanentă şi necondiţionată cu armament a celor două tabere nu face altceva decât să stimuleze continuarea luptelor şi pierderile de vieţi omeneşti", uitând să precizeze că dacă Ucraina va fi lăsata fără bani şi arme va fi invadată de armata lui Putin iar noi vom avea graniţă comună cu Rusia.

Redăm anunţul lui Târziu:

"Astăzi, în plenul Parlamentului European, delegaţia AUR a votat împotriva 'Rezoluţiei privind acordarea în continuare de sprijin financiar şi militar Ucrainei, de către statele membre'.

Noi considerăm că eforturile Uniunii Europene şi ale întregii comunităţi internaţionale ar trebui concentrate asupra obiectivului de încetare imediată a conflictului militar.

Aprovizionarea permanentă şi necondiţionată cu armament a celor două tabere nu face altceva decât să stimuleze continuarea luptelor şi pierderile de vieţi omeneşti. Acest război, care durează deja de prea multă vreme, amplifică de la o lună la alta riscul unui incident militar catastrofal, cu consecinţe incalculabile la scară globală.

Prima noastră preocupare este încetarea focului, şi acesta ar trebui să fie mesajul principal al rezoluţiei.

Nu vom fi niciodată de acord cu o strategie de alimentare pe termen nedefinit a zonei de conflict cu arme şi muniţii, în lipsa unei strategii de stingere a conflictului.

Aşteptăm cu nerăbdare o hotărâre comună care să promoveze pacea, nu războiul şi moartea."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor