Organizaţia Internaţională a Vinului propune Moldovei să-şi expună vinurile la Paris

Moldova poate repeta experienţa din 2011 şi să-şi expună vinurile al oficiul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) la Paris. Despre aceasta a comunicat directorul general al acestei organizaţii, Jean-Marie Aurand, în cadrul întrevederii de la Chişinău cu ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.
Vinuri din Republica Moldova (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
17.02.2014

Moldova poate repeta experienţa din 2011 şi să-şi expună vinurile la oficiul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) la Paris, a afirmat directorul general al OIV, Jean-Marie Aurand, în cadrul întrevederii de la Chişinău cu ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Jean-Marie Aurand a venit la Chişinău pentru a participa la Concursul Internaţional de Vinuri şi Băuturi Spirtoase CHISINAU WINES & SPIRITS CONTEST, care s-a deschis sâmbătă pentru a 23-a oară. Şeful OIV face parte din juriul concursului şi va participa la activitatea expoziţiei specializate ExpoVin Moldova'2014, care se va deschide pe 19 februarie. În cadrul întrevederii cu Bumacov, Jean-Marie Aurand a menţionat că anumite vinuri moldoveneşti, la capitolul calitatea gustului şi aspect, corespund celor franceze.

Potrivit spuselor sale, aceasta ar trebui să îndemne vinificatorii moldoveni să-şi promoveze activ vinurile pe pieţele europene, precizează Infotag. "Şi amplasarea celor mai bune vinuri moldoveneşti la OIV în acest sens este foarte importantă", consideră şeful organizaţiei.

Reamintim că, pe 10 septembrie, Rusia a sistat importul de băuturi alcoolice din Moldova pe motiv că acestea nu ar corespunde cerinţelor de calitate. Vânzările ratate de producătorii moldoveni de vinuri în urma embargoului impus de Rusia au ajuns la sfarşitul anului 2013, la un nivel de 20 de milioane de dolari.

„Cu părere de rău, blocajul Rusiei continuă. Acest lucru crează dificultăţi producătorilor noştri, în special, celor care nu au reuşit să se orienteze spre alte pieţe şi exportau masiv în Rusia. De obicei, 50% din vânzări erau efectuate în această perioadă”, preciza la sfrşitul lunii decembrie Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, în cadrul unei conferinţe de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor