Iurie Leancă i-a pus la punct pe comunişti

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă
Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă (THIERRY CHARLIER / AFP / Getty Images)

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat joi, 13 februarie, la deschiderea sesiunii parlamentare primăvară-vară. Şeful Executivului a susţinut un discurs în faţa deputaţilor, care a fost presărat cu apropouri la adresa comuniştilor. Potrivit lui, comuniştii reprezintă cel mai mare obstacol pentru dezvoltarea ţării.

Iurie Leancă a mai spus că deputaţii comunişti vor primi răspunsul pe care îl merită în acest an electoral.

"Aceste obstacole – care sunt formate din ambiţiile egoiste ale unora cu pretenţia că fac mari jocuri strategice, din dorinţa de a arăta ce jucători importanţi sunt în ţara noastră şi de a reveni la putere cu orice preţ, până la limita trădării de ţară – vă spuneam că aceste obstacole nu sunt de neînlăturat. Republica Moldova s-a maturizat. Ţara noastră nu mai este izolată, nu mai suntem singuri, iar cei care au încă naivitatea să îşi imagineze că pot să vândă ţara pe bucăţi sau că se pot juca cu sentimentele oamenilor din această ţară, vor primi răspunsul pe care îl merită în acest an electoral", a mai precizat Iurie Leancă.

Replicile pipărate au fost întâmpinate de comunişti cu grimase de nemulţumire şi strigăte. „Am scos ţara din izolare internaţională. Am încheiat acorduri şi am obţinut decizii importante cu partenerii externi – de la zona de liber schimb cu ţările din CSI până la parafarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Am atras mult mai mult sprijin internaţional pentru Moldova, decât am avut vreodată. Mulţi se întreabă – şi unde s-au dus banii?! Mergeţi la Bălţi, la Comrat, la Hânceşti. Veţi vedea drumuri reabilitate pe bani europeni! Tot cu fonduri oferite de Uniunea Europeană vor începe în acest an lucrările de reparaţie pe segmentele de drum, ascultaţi atent domnilor comunişti că o să mergeţi pe acolo: Chişinău-Ungheni-Sculeni, Bălţi-Făleşti-Sculeni, Hânceşti-Lăpuşna, precum şi ocoliri la Vulcăneşti, Ungheni, Bahmut şi Ciumai-Giurgiuleşti”, a punctat şeful Executivului.

„În acest an vom trăi două momente decisive pentru istoria Republicii Moldova. Mă refer la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi alegerile parlamentare… Sau ca să fiu înţeles şi mai bine: Vom semna Acordul şi vom câştiga alegerile! O spun şi în limba rusă, ca să înţeleagă toţi deputaţii opoziţiei, că e important: “Мы подпишем соглашение об асоциации с ЕС и выиграем выборы!”, a conchis premierul.

De asemenea, premierul a ţinut să mai precizeze: „Şi să nu vă miraţi stimaţi deputaţi ai PCRM că vă acord atâta atenţie de fiecare dată, dar chiar o meritaţi - sunteţi principalul obstacol în calea dezvoltării Republicii Moldova. Deci nu meritaţi doar atenţie, dar meritaţi şi cele mai mari eforturi pentru a fi ţinuţi la o distanţă cât mai mare de orice pârghie pe care aţi putea să o folosiţi, din nou, împotriva cetăţenilor din Republica Moldova”.

Reamintim că joi deputaţii s-au întrunit în prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea primăvară-vară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe