Orban, mesaj pentru Ciolacu: Ne vom bate cu toată forţa pentru a împiedica câştigarea prezidenţialelor de către un candidat PSD

Ludovic Orban (Facebook/ludovicorban.ro)
Andrei Popescu
26.06.2024

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat marţi, pentru Agerpres, că partidul său va “continua bătălia cu PSD” şi va depune toate eforturile pentru a se asigura că alegerile prezidenţiale nu vor fi câştigate de un candidat social-democrat.

“În ceea ce priveşte strategia pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, Forţa Dreptei este un partid liberal, un partid de centru-dreapta, un partid care continuă bătălia cu PSD şi care se va bate cu toată forţa pentru a împiedica câştigarea alegerilor prezidenţiale de către un candidat PSD. Se va bate în continuare cu toate armele legale, constituţionale şi politice pentru a asigura reuşita unui candidat democrat, unui candidat de centru-dreapta, unui candidat care să ducă România într-o direcţie corectă”.

De asemenea, Consiliul Naţional al partidului a stabilit o echipă de negociere, condusă de Orban, care să discute cu formaţiunile politice de centru-dreapta, în primul rând cu PMP, în încercarea de a împiedica continuarea unei guvernări PSD.

În ceea ce priveşte scenariul unor negocieri cu PNL, Orban a declarat că acestea ar putea avea loc, “în mod evident”, în cazul în care liberalii “sunt dispuşi să rupă coaliţia cu PSD”.

Totodată, Orban a explicat că parlamentarii Forţa Dreptei au fost mandataţi să poarte discuţii pentru a iniţia o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, având în vedere că există neînţelegeri serioase în coaliţie.

“Dacă în afara formaţiunilor politice de opoziţie, PNL vrea cu adevărat să se desprindă de PSD, poate participa la susţinerea şi votarea unei moţiuni de cenzură care să ducă la căderea Guvernului Ciolacu”, a continuat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor