Orban anunţă noi negocieri cu partidele şi discuţii cu societatea civilă. Când va veni cu noul guvern?

Ludovic Orban (Epoch Times România)
Loredana Diacu
20.10.2019

Premierul desemnat de preşedintele ţării, Ludovic Orban, a anunţat sâmbătă o nouă rundă de negocieri cu partidele privind învestirea noului Guvern. Discuţiile vor avea loc săptămâna viitoare, miercuri şi, dacă este necesar şi joi, a precizat Orban, iar înainte de acestea, liberalii se vor consulta cu societatea civilă, relatează Agerpres

Liderul PNL a mai precizat că PNL va veni cu o strategie pentru a trece de un "boicot ruşinos" pe care încearcă să-l facă PSD pentru a se menţine la putere.

"Luni şi marţi continuă consultările cu societatea civilă şi cu instituţii importante în arhitectura statului român. Miercuri şi, dacă este necesar şi joi, vom avea discuţiile din runda a doua pentru a stabili clar planul de abordare a votului de învestitură. Ne aşteptăm la un boicot din partea PSD şi vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot ruşinos, penibil, pe care încearcă să-l facă PSD pentru a menţine în mod nelegitim la putere rămăşiţele unui guvern eşuat şi care a fost demis prin moţiune de cenzură", a declarat Orban, după o şedinţă de campanie, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul desemnat a mai declarat că parlamentarii PNL sunt pregătiţi să prezinte o propunere de calendar de învestire, care să ducă la audierea viitorul miniştri şi la votul în plen.

"Parlamentarii PNL vor fi pregătiţi să prezinte o propunere de calendar de învestire, care să ducă la audierea şi la vot în plen cât mai repede posibil, pentru că obiectivul nostru este să dăm cetăţenilor români cât mai repede posibil un guvern legitim, care are de rezolvat foarte multe probleme stringente, a căror amânare ar putea crea grave probleme pentru România", a susţinut Orban.

În ceea ce priveşte legile de a căror votare unele dintre partidele de Opoziţie au condiţionat susţinerea guvernului său, liderul PNL a precizat că parlamentarii formaţiunii sale vor fi prezenţi şi vor vota în favoarea acestora, aşa cum s-a stabilit în negocieri, arată sursa citată.

Ludovic Orban a mai precizat că lista de miniştri, precum şi programul de guvernare vor fi prezentate la finalul termenului constituţional, arată, la rândul său, Hotnews. În consecinţă, în condiţiile în care Orban a fost desemnat pe 15 octombrie, lista şi programul ar trebui depuse până pe 24 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor